Futbal

Šampionát je plný výtržností! Rusi sa opäť pobili s Angličanmi. Príde tvrdý trest?

Ruská futbalová reprezentácia sa síce od vyčíňania „svojich“ chuligánov na ME dištancuje, aktuálne jej ale hrozí, že bude zo šampionátu vylúčená.

150 na bitku vycvičených výtržníkov z Ruska napadlo v Marseille pred, počas aj po zápase zbornej s Anglickom (1:1) priaznivcov Albionu.

Ostrovania sa spojili

O pár dní na to sa situácia opakuje. V utorok (14.6.) popoludní musela polícia v Lille riešiť ďalšie strety. V hlavnej úlohe sú opäť ruskí chuligáni, opäť sa postavili Angličanom, ktorým tentoraz pomohli Walesania.

Tvrdý stret, lietajúce stoly, stoličky, prítomní aj chuligáni s nožmi a reťazami. K tomu ešte veľká nenávisť a dokazovanie si, kto má väčšie ego.

Ruskí ultras, ktorí začali v ostatných hodinách na internete predávať anglickou krvou pokropené dresy, tričká, mikiny a vlajky, sa aktuálne ostro zahrávajú s účasťou ich miláčikov na turnaji.

PREČÍTAJTE SI: Futbal ide na EURO 2016 bokom. Ruskí chuligáni predávajú zakrvavené tričká Angličanov! Príde ďalší stret?

Vylúčia ich?

Podľa odporúčaní polície v Marseille i Lille by bolo lepšie, keby tím okolo trénera Sľuckého šampionát opustil.

Na stole je aktuálne oficiálne stanovisko Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá v prípade, že sa podobné incidenty budú opakovať, chce Rusov naozaj z turnaja vylúčiť.

Ozvali sa však hlasy, že keby sa tak stalo, chuligánov by to mohlo ešte viac nahnevať a svoju agresivitu by si vybili aj na obyčajných ľuďoch.

EURO 2016 – informácie, zaujímavosti a výsledky pokope nájdete na partnerskom webe Sport7.sk.

Zoberte im MS!

Práve veľké Rusko má v roku 2018 hostiť majstrovstvá sveta a odborníci sa obávajú, že to, čo sa teraz deje vo Francúzsku, bude na domácej pôde chuligánov ešte znásobené.

Na sociálnych sieťach sa fanúšikovia predháňajú v názoroch, ktoré končia odobratím možnosti organizovať svetový šampionát.

Minister športu Vitalij Mutko si myslí, že vylúčenie zbornej z ME by bolo príliš kruté, rovnako tak odobratie štatútu hostiteľskej krajiny MS 2018.

Svoje vie aj útočník Arťom Diuba, ktorý to medzi chuligánmi vidí v pomere 50 na 50, pričom hovorí, že „ani Angličania nie sú žiadne neviniatka“.

Najbližším súperom Ruska je práve naša reprezentácia. Slovensko hrá svoj druhý zápas na kontinentálnych majstrovstvách v stredu 15.9. o 15.00.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM