Správy

EURO 2016: Remíza s Anglickom teší. Futbalisti majú osemfinále na dosah!

Potrebovali sme bodovať a to sa tímu okolo trénera Kozáka aj podarilo. Silný Albion obranu Slovenska prekonať nedokázal, bod vyhovuje obom stranám.

Ilustračný obrázok k článku EURO 2016: Remíza s Anglickom teší. Futbalisti majú osemfinále na dosah!
Zdroj: TASR

Miestami veľký tlak výber Albionu i šance Sturridga, Vardyho, Lallanu, Hendersona, Diera i Rooneyho sa našim podarilo ustáť a po remíze 0:0 majú na konte „zlatý“ bod, ktorý ich podľa všetkého posúva do vyraďovacej fázy. V nej si zahrajú aj štyri najlepšie celky z tretích miest, Slovensko má k postupu veľmi blízko.

V Saint-Étienne to bolo na trávniku i v hľadisku o veľkej prevahe Anglicka. Rooney a spol. vyslali na Kozáčikovu bránu 26 striel, jednému z favoritov turnaja stačil na postup z B-skupiny aj nerozhodný stav, ktorý vyhovuje aj našim.

PREČÍTAJTE SI: EURO 2016 s Dnes24.sk: Ceny čakajú na vás aj v pondelok, futbalová súťaž pokračuje

Hodgsonovi zverenci obsadili v konečnom poradí B-skupiny s piatimi bodmi 2. miesto, prvý je Wales (6), ktorý porazil Rusko (1) hladko 3:0 a tretie miesto patrí našim (4), ktorí si v základnej fáze turnaja pripísali na konto po jednej výhre, remíze a prehre.

Kozákov tím bol veľkú časť zápasu nútený pozorne brániť, Škrtel a spol. dokázali zblokovať nespočet streleckých pokusov hráčov „z kolísky futbalu“, odovzdaný defenzívny výkon si zaslúži pochvalu. Rovnako tak brankár Kozáčik, ktorý podal výborný výkon a obzvlášť pri pokusoch Vardyho a Lallanu ukázal svoju vysokú kvalitu.

Duelu sa na Stade Geoffroy-Guichard zúčastnili aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska a anglický princ William.

B-skupina, 3. kolo:

Slovensko – Anglicko 0:0

ŽK: Pečovský – Bertrand, rozhodovali: Carballo – Alonso, Yuste (všetci Šp.), 39.051 divákov.

SR: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Pečovský (66. Gyömbér) – Mak, Kucka, Hamšík, Weiss (78. Škriniar) – Duda (57. Švento)

Anglicko: Hart – Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand – Dier – Henderson, Wilshere (56. Rooney), Lallana (60. Alli) – Vardy, Sturridge (76. Kane)

Anglicko vs Slovensko
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM