Správy Zo zahraničia

Eurokomisárka vyzýva aj Slovensko: Už teraz sa pripravujte na ĎALŠIU vlnu covidu!

Členské štáty Európskej únie by sa už teraz mali začať pripravovať na ďalšiu vlnu pandémie ochorenia COVID-19 počas najbližšej jesene a zimy.

Ilustračný obrázok k článku Eurokomisárka vyzýva aj Slovensko: Už teraz sa pripravujte na ĎALŠIU vlnu covidu!
Zdroj: pixabay.com

V pondelok to uviedla eurokomisárka pre zdravie a bezpečnosť potravín Stella Kyriakidisová. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Prudký nárast

Podľa eurokomisárky v niektorých krajinách „znepokojivo narástol“ počet prípadov nákazy koronavírusom, pričom varovala, že pandémia sa ešte neskončila.

„Posledné dva mesiace sme sa pripravovali na jeseň a zimu, plne si uvedomujúc, že ďalšia vlna pandémie nesmie a nemala by ďalej zaťažovať naše ekonomiky ani naše spoločnosti, najmä v čase, keď je zasiahnutá vojnou a inváziou na Ukrajinu, ako aj infláciou,“ povedala v rozhovore pre cyperskú štátnu rozhlasovú stanicu.

Výzva na posilňujúce dávky

Kyriakidisová, ktorá pochádza z Cypru, takisto uviedla, že Európska komisia požiadala členské štáty, aby urýchlili podávanie posilňovacích dávok vakcín pre osoby staršie ako 60 rokov a zraniteľné skupiny.

„Tieto mesiace by mali byť prípravnými… A tak naše zdravotnícke systémy budú pripravené na možné ďalšie vlny, ktoré by mohli byť spojené napríklad so sezónnou chrípkou,“ dodala.

Ilustračné foto

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM