Aktualizované Futbal

Európska púť: Spartak Trnava uhral na trávniku Anderlecht Brusel remízu, FOTO

Futbalisti Spartaka Trnava remizovali vo štvrtkovom zápase 5. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA 2018/2019 na pôde Anderlechtu Brusel 0:0. Zverenci trénera Radoslava Látala napriek cennému výsledku stratili šancu na postup do jarného 16-finále.

Ilustračný obrázok k článku Európska púť: Spartak Trnava uhral na trávniku Anderlecht Brusel remízu, FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR

Oba tímy nastúpili v improvizovaných zostavách, do tej trnavskej sa síce po zranení vrátil útočník Bakoš, ale zasiahli ju výpadky obrancov Kadleca, Godála a Čonku. Spartak na oživenie postupovej šance potreboval víťazstvo a súčasne pomoc od Dinama Záhreb v súboji s Fenerbahce. Po vyrovnanom úvode začali vystrkovať rožky hráči Anderlechtu, ich lopty za obranu však hostia zakaždým „prečítali“. Spartakovcov hnalo vpred asi 700 verných fanúšikov, ktorí im na poloprázdnom bruselskom štadióne aj napriek „zemetraseniu“ v klubových štruktúrach vytvorili domáce prostredie. Dianie na ihrisku v prvom polčase za veľa nestálo, prevládala bojovnosť a súbojovosť na úkor kvality. V 17. minúte Saief na ľavej strane obišiel ležérneho Čanturišviliho, prenikol do šestnástky, ale jeho prízemnú strelu Chudý chytil. V 25. minúte dostal veľa priestoru Kayembe, ale mal vychýlenú mušku. Slovenský majster bol v 32. minúte blízko k streleniu prvého gólu, po prihrávke Jirku však brankár Didillon vyrazil Bakošovu strelu zblízka. Anderlecht odpovedal v 40. minúte pokusom Daudu, Chudý zbadal loptu v poslednej chvíli a tá sa odrazila od jeho pravej žrde do poľa.

Anderlecht vstúpil do druhého polčasu s dominantým držaním lopty, ale jeho ofenzíva bola stereotypná a neplynula z nej žiadna vyložená príležitosť. Spartak sa držal svojej defenzívnej taktiky a nebezpečný závar v 58. minúte pred svojou bránkou vyriešili až obetavé zákroky jeho hráčov. V 64. minúte sa dostal Appiah cez troch hráčov, no jeho krížna strela nemierila do priestoru brány. Na opačnej strane po rohu vystrelil nepresne Tóth. Spartak vycítil, že sa s favorizovaným súperom dá hrať a začal sa viac tlačiť dopredu. V 76. minúte však mohol inkasovať inkasovať po tom, ako si Morioka zasekol dvoch obrancov, ale Chudý vytiahol bravúrny zákrok a zabránil gólu. Na bezgólovom skóre nič nezmenilo ani trojité striedanie domáceho tímu. Pre Spartak má bod veľkú cenu, pravda, na oživenie postupovej nádeje nestačil.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Anderlecht Brusel – FC SPARTAK TRNAVA 0:0

ŽK: Appiah, Sambi Lokonga – Schirtladze, Greššák. Rozhodovali: Papapetrou – Petropoulos, Aptosoglou (všetci Gr.), 12.000 divákov.

Anderlecht: Didillon – Appiah, Bornauw, Sanneh, Lawrence – Musona (81. Amuzu), Makarenko (81. Sambi Lokonga), Kayembe, Saief – Morioka (81. Verschae­ren), Dauda

Spartak: Chudý – Oravec, Tóth, Greššák, Čanturišvili – Schirtladze, Kulhánek – Jirka, Grendel (90. Miesenböck), Malecki (90.+3 Janso) – Bakoš (60. Ghorbani)

Tabuľka D-skupiny:
1. Dinamo Záhreb 13 – postup do 16-finále
2. Fenerbahce Istanbul 8 – postup do 16-finále
3. SPARTAK TRNAVA 4
4. Anderlecht Brusel 2

Anderlecht Brusel - Spartak Trnava
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM