Lucia Lauková Správy Technológie

Európsky projekt WiFi4EU má technické problémy: Slovensko sa obávať nemusí

Vďaka projektu majú stovky miest a obcí na Slovensku možnosť získať poukážky na zavedenie wifi zdarma na verejných miestach.

Ilustračný obrázok k článku Európsky projekt WiFi4EU má technické problémy: Slovensko sa obávať nemusí
Zdroj: pixabay

Viac ako 400 slovenských obcí a miest sa prihlásilo do európskeho projektu WiFi4EU, ktorý bude poskytovať poukážky na wifi zdarma na verejných miestach. Pre technické problémy sa prvé kolo rozdeľovania peňazí posunie až na jeseň, informovala Európska komisia.

Dopytová výzva

Dobrá správa je, že na slovenský projekt WiFi pre teba, ktorý pripravuje Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, to nemá žiaden vplyv. Dopytová výzva bude vyhlásená v lete tohto roku.

"Z národného dopytového projektu WiFi pre teba sa ujdú peniaze niekoľkým stovkám našich miest a obcí za veľmi podobných podmienok, ako to je pri európskej výzve,“ pripomína vicepremiér Richard Raši s tým, že projekt bude spustený už počas tohto leta.

Veľký záujem

Poukážky v maximálnej hodnote 15 000 eur môže z projektu Európskej komisie získať maximálne 80, minimálne 15 slovenských žiadateľov, záujem je však oveľa vyšší. Do projektu sa prihlásilo vyše 400 slovenských miest a obcí. Preto vznikol projekt WiFi pre teba, určený iba pre žiadateľov zo SR.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Príspevok na technické zabezpečenie

Ako pri Wifi4EU, tak aj pri WiFI pre teba sa obce a mestá budú môcť uchádzať o príspevok na technické zabezpečenie internetu napríklad na námestiach, v knižniciach či na obecných úradoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM