Webnoviny - Svet

Eurostar nasadil autobusy

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA, AP

PARÍŽ 16. februára (WEBNOVINY) – Prevádzkovateľ medzinárodných rýchlovlakov premávajúcich medzi Bruselom, Londýnom a Parížom v utorok zareagoval na neprejazdnosť železničného spojenia po pondelkovej katastrofe v Belgicku alternatívnou autobusovou dopravou. Tá by mala pasažierov prepravovať do francúzskeho mesta Lille, kde môžu opätovne prestúpiť na vlaky do britskej a francúzskej metropoly alebo sa zviesť do Bruselu. Ako však podotkla hovorkyňa Eurostaru, je to núdzové riešenie a ľudom odporúča v najbližších dňoch necestovať. Cesta autobusom z Lille do Bruselu trvá približne 90 minút.

Premávka medzinárodných rýchlovlakov Eurostar a Thalys, ktoré spájajú Belgicko so susednými štátmi, je zastavená od pondelkovej zrážky, keď sa pri meste Halle juhozápadne od Bruselu čelne zrazili dva predmestské vlaky. Úsek trate totiž blokujú zdemolované súpravy. Belgická spoločnosť Infrabel v utorok oznámila, že technické tímy budú potrebovať najmenej tri dni na prehľadanie šiestich tratí, kým odstránia vraky vagónov. Znamená to, že železničná doprava v hlavnom meste bude narušená aj počas zvyšku týždňa.

Pondelková tragédia si zatiaľ vyžiadala 18 životov, zranenia utrpelo ďalších 125 ľudí. Jeden z rušňovodičov zrážku prežil. Ide tak o jedno z najhorších železničných nešťastí v histórii belgických železníc.

SITA/AFP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM