Monika Obrtalová Rôzne

Existujú 4 sexuálne typy: Do ktorého patríte vy?

Každý z nás je inou osobnosťou z hľadiska psychologického, podobne to však funguje aj v oblasti sexu. Profesorka Emily Nagoski z Indiana University vytvorila štyri základné typy milencov, podľa ich sexuálneho správania. Ku ktorému patríte vy a váš pa

Z každého niečo Napriek tomu, že ideálny milenec by mal mať z každého sexuálneho typu – zo všetkých štyroch charakteristík niečo, väčšina z nás sa dá zaradiť do jedného, respektíve kombinácie dvoch typov. Emily Nagoski – sexuálna pedagogička a autorka ženských motivačných sexuálnych kníh tvrdí, že každá z charakteristík, teda každý z typov má aj pozitívne aj negatívne vlastnosti – podobne, ako je to v prípade temperamentových typov, ktoré rozlišujeme na sangvinikov, cholerikov, flegmatikov a melancholikov.

Vo svojom článku, uverejnenom na stránkach FoxNews.com, tvrdí: „Chcem vás oboznámiť s konceptom skutočnej sexuálnej osobnosti – čo znamená, že niektoré osobnostné rysy môžu ovplyvniť to, ako budete reagovať, na uliciach, ale aj v perinách. Na rozdiel od kvízov v magazínoch, nebudete musieť meniť svoju sexuálnu osobnosť tak, aby ste potešili partnera – chcem, aby ste prijali vlastnosti, ktoré z vás robia jedinečné! Pozorovaním, akú úlohu tieto osobitosti zohrávajú vo vašom každodennom živote, môžete zistiť, ako ich primäť k tomu, aby pracovali v prospech vášho sexuálneho života.“

Podľa autorky existuje mnoho rozdielnych rysov sexuálnych osobností, k najvýznamnejším však patria intenzita, vytrvalosť, citlivosť a prispôsobivosť.

Pozrime sa, ako sa dajú tieto znaky využiť v spálni:

Intenzita Intenzívne typy sú charakteristické tým, že keď ich deti nahnevajú nekričia, ale revú, hnevajú sa tiež intenzívnejšie a všetko jednoducho prežívajú dramatickejšie ako iní. Priatelia tento typ označujú ako „dramatický“ a vedia, že ho treba brať s rezervou, lebo všetko ho hneď rozohní. Čo to znamená v sexualite? Podobne ako inde – intenzívne typy reagujú veľmi silne aj na vzrušenie a mávajú aj veľmi silné orgazmy. A negatíva? Mnohokrát sú až priveľmi náruživí, a keďže vyžadujú rovnakú intenzitu aj od partnera, môže to byť pre nich únavné a vyčerpávajúce, pravda, ak nepatria do rovnakej kategórie.

Vytrvalosť Vytrvalostné typy sú veľmi oddané tomu, čo robia – vždy dokončia všetko, na čom robia, až potom začnú s niečím novým. A to i vtedy, keď si to neužívajú. V sexuálnom živote to znamená, že sa mu venujú maximálne. Výhodou je to napríklad u žien – tieto typy sa nenechávajú vyrušiť okolím, keď sú plné vzrušenia, venujú sa mu maximálne a ľahšie dosiahnu vyvrcholenie.

Citlivosť Citlivé typy reagujú na pachy, vône a iné podnety, ktoré si mnohí iní ani nevšimnú. Rozplačú ich zábery na vyhladované deti a preplnená MHD ich vie priviesť až k omdletiu. V posteli to má však aj výhody – tieto typy sú veľmi empatické a ľahko sa dokážu naladiť na partnerovu nôtu a jeho vzrušenie, čo je mimoriadne dôležité pre vzájomný súlad a sexuálnu harmóniu. Drsní milenci však u nich neuspejú. Potrebujú mať pri sebe jemného voňavého milenca, ktorý by ich nežne hladkal po celom tele.

Prispôsobivosť Pre prispôsobivý typ je zmena vzrušujúcou výzvou života, takže ju pre svoju spokojnosť potrebuje. Vďaka tomu, že títo ľudia sú veľmi prispôsobiví, sú šťastlivcami aj v posteli. Prečo? Pretože sa veľmi ľahko prispôsobia ako na situáciu, tak aj na partnerovu náladu, chuť a požiadavky, či priority v sexe. Noví partneri, ani nové polohy, prostredie, ale nový typ stimulácie pre ne neznamenajú žiaden problém. Žiaľ, k tomuto typu patria omnoho častejšie muži ako ženy. My zvyčajne potrebujeme na prispôsobenie sa viac času.

„Môžete vidieť, ako rozdielne rysy osobností, ktoré majú svoje klady a zápory mimo postele, môžu ponúknuť veľký prínos pre váš sexuálny život. Takže pamätajte: Keď príde na sex, neexistuje žiaden normál – pracujte s tým, čo vám môže dať horúci prínos,“ dopĺňa Emily Nagoski.

Autor: Lucia Vlková Zdroj: diva.sk Článok môžete nájsť aj [link=http://www­.diva.sk/clanok/28066/e­xistuju-4-sexualne-typy-do-ktoreho-patrite-vy/]TU[/link]

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM