ELA Magazín

EXKLUZÍVNE: Poslankyňa Eva Hudecová je v 8. mesiaci! Aká je dohoda s Borisom Kollárom?

Prvýkrát mamičkou! Bude nasledovať poslankyňa Sme rodina svoje kolegyne, ktoré chodili do parlamentu aj s dieťaťom, alebo zavesí prácu na klinec a vychutná si materstvo?

Ilustračný obrázok k článku EXKLUZÍVNE: Poslankyňa Eva Hudecová je v 8. mesiaci! Aká je dohoda s Borisom Kollárom?
7
Galéria
Zdroj: Eva Hudecová

Strana predsedu parlamentu Borisa Kollára sa symbolicky rozrastie. Iba nedávno sme vás informovali o tom, že šéf strany Sme rodina má byť podľa našich zdrojov dvanástykrát otcom, tentoraz ide o jeho poslankyňu Evu Hudecovú (32). Na rozdiel od multiotecka Kollára, ktorý má jedenásť detí, ide o jej prvé a doslova vymodlené bábätko.

Dá zbohom poslaneckej lavici a bude si užívať materskú alebo dokáže skĺbiť prácu poslankyne s materskými povinnosťami? Rodáčka z Nitry, ktorá je vyštudovanou politologičkou, nám prezradila, čo by do pôrodu rada stihla.

Vytratili ste sa z tlačoviek, no stále vás vídať v parlamente a tehotenské bruško už nejde prehliadnuť :-)

Áno, s veľkou radosťou môžem potvrdiť, že so snúbencom čakáme vytúžené bábätko a začínam ôsmy mesiac tehotenstva. Pred otehotnením som si prešla vážnymi ženskými zdravotnými komplikáciami a boli chvíle, keď som si myslela, že mamou nikdy nebudem. S partnerom sme sa zverili do rúk odborníkov, prešli sme si mnohými vyšetreniami a liečbami. Na naše veľké prekvapenie sa výsledok dostavil a sme nesmierne šťastní. Toto obdobie si užívame. Pripravujeme sa na príchod vymodleného bábätka. Síce sa zdravotné komplikácie nepodarilo úplne odstrániť a musím častejšie navštevovať lekára, dieťatko a aj ja sme v poriadku.

Bude to vaše prvé dieťatko, aj ste chceli dopredu vedieť pohlavie?

So snúbencom sme sa veľmi potešili, keď sme sa dozvedeli, že čakáme dievčatko. Môžem prezradiť, že aj naši rodičia sa tejto správe potešili, pretože do rodiny pribúdali väčšinou chlapci.

K výberu dievčenského mena teda zasadala rodinná rada?

Výber mena? Ten bol trochu komplikovaný (smiech). Do najužšieho kola sa dostalo viacero krásnych mien, z ktorých sme si nevedeli vybrať. Preto sme zvolili demokratický spôsob voľby mena a to formou zložitých prepočtov a následným náhodným losovaním za účasti nezaujatej osoby. Po týchto peripetiách sme sa dopracovali k menu Nina. Výber mena bol zdĺhavým, ale úspešným procesom. Obaja sme spokojní s výsledkom (smiech).

Ako celkovo zvládate tehotenstvo s prácou, navyše za prísnych pandemických opatrení? Chodíte naplno do parlamentu?

Cítim sa výborne. S malinkou sme parťáčky a spolu zvládame aj náročné pracovné dni. Našťastie som nemala žiadne tehotenské nevoľnosti či komplikácie. Práve naopak. Cítim, že mám viac energie. Do práce chodím každý deň. Popri povinnostiach v Národnej rade zvládam prácu aj v regiónoch, ktorá ma nesmierne baví. Zo stretnutí s ľuďmi si vždy odnesiem kopec dobrých podnetov na legislatívnu tvorbu. A som rada, že mnoho z týchto podnetov sa zakomponovalo do návrhov zákonov, ktoré aj na aktuálnej schôdzi hnutie Sme rodina predkladá. A ešte viac ma teší, že tieto návrhy našli podporu naprieč politickým spektrom.

Ako na blížiace sa materské povinnosti zareagoval Boris Kollár? (Článok pokračuje na druhej strane)

Poslankyňa Sme rodina Eva Hudecová bude mamičkou
7
Galéria
Zdroj: Eva Hudecová
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM