Politika

Exminister Naď si našiel nový FLEK! Bude poradcom ČESKEJ ministerky obrany

Bývalý minister obrany Naď bude poradcom českej ministerky Černochovej.

Ilustračný obrázok k článku Exminister Naď si našiel nový FLEK! Bude poradcom ČESKEJ ministerky obrany
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bývalý minister obrany SR Jaroslav Naď bude od 1. novembra odborným poradcom českej ministerky obrany Jany Černochovej. Jeho agendou budú zahraničné vzťahy a oblasť česko-slovenskej obrannej a priemyslovej spolupráce. V stredu to oznámil český rezort obrany, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Teší sa na spoluprácu

Nový poradca Černochovej bude v jej rezorte pôsobiť v rámci Agentúry pre medzivládnu obrannú spoluprácu (AMOS) ministerstva obrany.

„Som rada, že budem spolupracovať s Jarom Naďom, môžem tak využiť jeho neoceniteľné skúsenosti. Vnímam ho ako skvelého ministra obrany a kolegu a teším sa na našu ďalšiu spoluprácu,“ uviedla Černochová.

Intenzívna spolupráca

Naď novú pozíciu komentoval slovami, že si ponuku od českej ministerky váži. „Rád poskytnem svoju odbornosť a skúsenosti,“ povedal bývalý minister a pripomenul spoluprácu oboch rezortov v posledných rokoch.

„Vďaka našim vynikajúcim vzťahom a spoločným záujmom sa nám podarilo realizovať doslova historické projekty pre slovenské a české ozbrojené sily,“ dodal Naď. Krajiny podľa neho ešte všetky možnosti spolupráce nevyčerpali.

Ako pripomenulo české ministerstvo, ČR a SR v poslednej dobe intenzívne spolupracovali napríklad pri nákupe bojových vozidiel pechoty (BVP). Okrem toho sa Česko spolu s ďalšími krajinami podieľa na ochrane vzdušného priestoru Slovenska a v Lešti vedie Mnohonárodné bojové zoskupenie Severoatlantickej aliancie na Slovensku ako súčasť snahy o posilnenie východného krídla NATO.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM