ELA Krimi

EXPLÓZIA rodinného domu! Vypukol mohutný požiar, z trosiek vytiahli MANŽELSKÝ PÁR

Požiar drevenej stavby rodinného domu v Novej Bystrici v okrese Čadca likvidovali v stredu (24. 5.) tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Ilustračný obrázok k článku EXPLÓZIA rodinného domu! Vypukol mohutný požiar, z trosiek vytiahli MANŽELSKÝ PÁR
Zdroj: TASR

Podľa Michala Kypusa z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline požiar vznikol pravdepodobne po výbuchu nahromadeného ply­nu.

Doplnil, že požiar sa rozšíril na humno a ohrozoval ďalšie rodinné domy. „Mimo domu našli hasiči dve osoby s popáleninami v opatere posádky Záchrannej zdravotnej služby. Po ošetrení ich transportovali do nemocnice v Čadci. Tretia postihnutá osoba bola v šoku a ošetrili ju zdravotníci z ambulancie HaZZ,“ uviedol.

V dome, kde k explózii došlo, žije starší manželský pár. Z trosiek domu, ktorý šiel k zemi, ich vyťahovali príbuzní, informuje portál noviny.sk.

Na hasenie z exteriéru nasadili hasiči šesť vodných prúdov z cisternových automobilových striekačiek.

„Požiar lokalizovali krátko po 21.30 h. Drevená konštrukcia rodinného domu bola zborená. Postupným rozoberaním konštrukcie, vyhľadávaním skrytých lokálnych ohnísk a ich následným hasením požiar zlikvidovali vo štvrtok krátko pred 1.00 h. Pre veľké zadymenie hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi,“ dodal Kypus s tým, že výšku škody odhadli na 50-tisíc eur a príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM