Lucia Lauková Politika

Exposlanec Herák sa postaví pred súd: Čelí obžalobe za sexuálne násilie na dievčatách

Kauza týkajúca sa údajného zneužitia maloletej osoby bývalým poslancom pokračuje. Prokurátor podal na Jána Heráka obžalobu za sexuálne násilie.

Ilustračný obrázok k článku Exposlanec Herák sa postaví pred súd: Čelí obžalobe za sexuálne násilie na dievčatách
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Bývalý poslanec OĽANO, Ján Herák čelí závažným obvineniam a mal by sa postaviť pred nitriansky súd. Podľa najnovších zistení TV Markíza už na jeho osobu podal prokurátor obžalobu za sexuálne násilie na dievčatách.

Údajné skutky sa mali stať v priebehu viacerých rokov a týkať sa majú šiestich žien. „Prokurátor podal na exposlanca obžalobu pre obmedzovanie osobnej slobody, znásilnenie, sexuálne násilie a sexuálne zneužívanie,“ priblížila TV Markíza.

Prečítajte si tiež

Proces, kvôli údajnému zneužitiu maloletej osoby, sa začal ešte v roku 2020. K činu malo dôjsť počas letného tábora. Tie Herák sám organizoval. Samotný Herák obvinenia odmieta a považuje ich za šikanu.

„Exposlanec považuje obvinenia za absurdné a tvrdí, že sú veľkým klamstvom. Dodal, že 16 rokov robil tábory pre deti z detských domovov a sociálne slabšie rodiny, a za toto obdobie voči nemu nepodal nikto žiadne trestné oznámenie,“ uvádzajú tvnoviny.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM