Správy Regióny

Extrémne horúčavy v Bratislave: Pre tropické teploty budú na námestiach cisterny s pitnou vodou

V niektorých okresoch západného Slovenska môže vo štvrtok maximálna teplota vzduchu vystúpiť na 34, v piatok 35 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok k článku Extrémne horúčavy v Bratislave: Pre tropické teploty budú na námestiach cisterny s pitnou vodou
9
Galéria
Zdroj: TASR

Na dvoch bratislavských námestiach budú vo štvrtok a v piatok (26. 7.) pristavené cisterny s pitnou vodou. Informuje o tom Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS), ktorá k tomuto opatreniu pristúpila v spolupráci s hlavným mestom.

Cisterny na dvoch námestiach

Na námestí SNP bude cisterna s objemom 1000 litrov pristavená vo štvrtok a v piatok od 11:00 do 17:00 hod., na Hlavnom námestí od 10:00 do 16:00 hod. Ak budú horúčavy pretrvávať, BVS cisternu opäť pristaví až do štvrtka 1. augusta.

V niektorých okresoch západného Slovenska môže vo štvrtok maximálna teplota vzduchu vystúpiť na 34, v piatok 35 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.

Cisterny s pitnou vodou v meste
9
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM