Aktualizované han Magazín

Facebook hlási masívny výpadok: Týka sa to služieb, ktoré využíva skoro každý Slovák!

Chcete niekomu poslať správu prostredníctvom Messengeru na sociálnej sieti Facebook, ale nejde vám to? Nezúfajte, nie ste jediní. Tisíckam ľudí po celej Európy to nejde!

Ilustračný obrázok k článku Facebook hlási masívny výpadok: Týka sa to služieb, ktoré využíva skoro každý Slovák!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com , www.downdetector.sk

Už niekoľko minút má najviac používaná sociálna sieť na Slovensku nebývalé problémy. Posielanie správ pomocou Messengeru totiž vôbec nefunguje.

Čo sa stalo?

V prvom rade treba uviesť, že takýto výpadok nemal Facebook ešte ani raz v roku 2020. Netýka sa to len Slovenska, ale rovnakú záhadu riešia po celej Európe. Pozrieť si to môžete na stránke downdetector.sk, kde sú k dispozícii aktuálne mapy výpadkov.

„Postihnuté sú aplikácie Instagram, Messenger, Facebook aj WhatsApp. Oficiálne stanovisko je, že prebieha nutná údržba a v priebehu niekoľkých hodín by malo byť znova všetko v poriadku. Nemusí sa to však týkať všetkých používateľov, nakoľko Slovensko na tom nie je až tak zle a väčšina používateľov zrejme žiadnu zmenu pozorovať nebude. U nás sa táto chyba vyskytla pri všetkých spomenutých aplikáciách,“ uvádza na svojej stránke fontech.starti­up.sk.

Tu sú prejavy

Kým niekomu nejde čo i len napísať správa, či sa prihlásiť, iný užívateľ týchto aplikácií má iný problém. Jednoducho, správu síce napíše, aj ju odošle, no tá k adresátovi neprejde. Podobné to je aj s odoslaním fotografií. V aktuálnej situácii je potrebné byť trpezliví a dúfať, že kompetentní daný problém vyriešia.

Zatiaľ nie je isté, či za výpadkom stojí nutná odstávka alebo servery Facebooku čelia útoku hackerov.

„Pracujeme na tom, aby sme čo najrýchlejšie vrátili veci do normálu,“ uviedol hovorca spoločnosti Facebook, ktorého citovala agentúra Reuters.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM