Webnoviny - Svet

Fakulta mechatroniky UAD príde v auguste o garanta štúdia

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Tomáš SomrTRENČÍN 18. mája (WEBNOVINY) – Fakulta mechatroniky Univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne čelí ďalšiemu problému. V auguste odchádza garant odboru manažérstvo kvality produkcie. Je to v súčasnosti jediný odbor fakulty, keďže mechatronike odobrala akreditačná komisia právo udeľovať tituly ešte minulý rok. Ako pre agentúru SITA uviedol dekan fakulty Jozef Tkáč, na miesto garanta už navrhli nového človeka, ktorého ešte musí schváliť akreditačná komisia. Podľa neho by sa tak mohlo stať už v júni tohto roka. „Myslím, že toto riešenie, ktoré sme ponúkli, je akceptovateľné,“ hovorí Tkáč.

Pokiaľ by nového garanta neschválili, bol by to podľa Tkáča problém predovšetkým pre študentov. „Študenti by v tom prípade museli ísť inam, čo by som veľmi nerád,“ skonštatoval. Na Fakulte mechatroniky momentálne študuje asi 400 ľudí.

Univerzita chce riešiť aj problematický odbor Mechatroniky a priemyselného inžinierstva. Akreditačná komisia mu minulý rok navrhla odňať právo udeľovať tituly a minister školstva Eugen Jurzyca s tým súhlasil. V druhom študijnom programe fakulty má zas Mechatronika pozastavené práva prijímať študentov. Podľa Tkáča môžu o opätovnú akreditáciu požiadať po roku. „To bude teraz v septembri,“ uviedol s tým, že opätovnú akreditáciu odboru chcú rozhodne požiadať.

Akreditačná komisia rozhodla, že fakulta nie je spôsobilá uskutočňovať študijný program Mechatronika vo všetkých troch stupňoch vysokoškolského vzdelávania. Problémom boli nedostatky, ktoré komisia zistila pri komplexnej akreditácií.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM