Tomáš Batiz Šport Ostatné športy

Famózna Vlhová: Liptáčka vyhrala obrovský slalom v Semmeringu!

Petra Vlhová zvíťazila vo štvrtom kole Svetového pohára v rakúskom Semmeringu.

Ilustračný obrázok k článku Famózna Vlhová: Liptáčka vyhrala obrovský slalom v Semmeringu!
20
Galéria
Zdroj: TASR

Petra Vlhová excelovala v piatkovom obrovskom slalome Svetového pohára a v rakúskom Semmeringu prvým víťazstvom vytvorila nové a rovno definitívne maximum slovenského lyžovania v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne.

„Všetci v tíme sme šťastní, lebo veľa sme pracovali a vyšlo to. Zároveň ma prekvapilo, že to bolo rovno víťazstvo. Podarilo sa mi spraviť dve dobré kolá, v prvom síce boli nejaké chybičky, ale dalo sa a v tom druhom som išla na plný plyn a jazda mi fakt vyšla. Som šťastná, že sa to podarilo nie tak ďaleko od Bratislavy a pred mnohými fanúšikmi, ktorí ma prišli povzbudiť, za čo im ďakujem,“ vyznala sa Vlhová ešte zadýchaná v cieli do prenosových kamier.

Už v roku 2012 sa stal Semmering pre slovenské lyžovanie zasnúbeným strediskom, lebo Veronika Velez-Zuzulová tam vyhrala svoj prvý slalom SP a 17-ročná Vlhová 11. miestom dala o sebe prvýkrát vedieť vo svetovej zjazdárskej elite. Teraz sa už 23-ročná Slovenka hlasno prejavuje v každej súťaži a jej piatkový výkon sa zaraďuje medzi ozdobné v histórii zjazdárskeho SP. Nielen z hľadiska národnej méty, ale aj spôsobom, akým „rozprášila“ enklávu favoritiek.

Domáca matadorka Stephanie Brunnerová zaostala na 4. priečke 64 stotín a ďalšie dve Mikaela Shiffrinová. Medzi druhou a piatou bo rozdiel 21 stotín, medzi Vlhovou a druhou viac ako dvojnásobný. Základom bolo už skvelé prvé kolo, ale v tom druhom Slovenka v sťažených podmienkach na rozbitej trati dosiahla druhý čas a predviedla dve suverénne najvyrovnanejšie jazdy. Naopak, v druhom kole sa nedokázala s ťažším povrchom ani s tlakom tesných odstupov v dramatickej súťaži stotožniť fenomenálna Američanka Shiffrinová a z prvej pozície dosiahla len desiaty čas.

FOTO: Vlhová senzačne triumfovala v obrovskom slalome v rakúskom Semmeringu
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM