Tomáš Batiz Šport Správy

Famozný Slafkovský: Vodák z Liptova vyhral na pretekoch Svetového pohára

Slovenský reprezentant Alexander Slafkovský triumfoval v pretekoch 4. kola Svetového pohára vo vodnom slalome v nemeckom Markkleebergu.

Ilustračný obrázok k článku Famozný Slafkovský: Vodák z Liptova vyhral na pretekoch Svetového pohára
Zdroj: TASR

V sobotňajšom finále súťaže kanoistov predviedol bezchybnú jazdu a vyhral časom 92,54 s. Preteky v Markkleebergu sú úvodné podujatie, na ktorom Slováci bojujú v internej kvalifikácii o účasť na budúcoročných olympijských hrách v Tokiu.

Tridsaťšesťročný Slafkovský zaznamenal už siedmy triumf vo Svetovom pohári. Druhý finišoval Slovinec Luka Božič s mankom 1,79 s a tretí bol domáci reprezentant Franz Anton (+1,89 s). „Naposledy som vo Svetovom pohári triumfoval v roku 2016 v La Seu d'Urgell i v Pau, ale odvtedy som zbieral len druhé a tretie miesta. Bolo to veľmi náročné, ale som naozaj veľmi šťastný, že som to nakoniec dokázal,“ povedal Slafkovský pre portál canoe.sk.

„Čo sa týka internej olympijskej kvalifikácie, toto víťazstvo je síce pekné, ale v konečnom účtovaní veľa neznamená. Ak tam chcem byť, tak mám pred sebou ešte veľa ťažkej práce,“ zhodnotil rodák z Liptova.

Druhý slovenský zástupca vo finále Michal Martikán skončil tesne pod pódiom na 4. pozícii s mankom 3,17 s na Slafkovského, keď ho o medailu pripravil dotyk na siedmej bránke. Matej Beňuš skončil štyri stotiny sekundy za Martikánom na 5. mieste. „Finále som pokazil. Už prejazd medzi druhou a treťou bránkou mi nevyšiel podľa predstáv a keď som si ťukol sedmičku, vedel som, že to už nedobehnem. V prvom rade išlo o preteky Svetového pohára, chcel som vyhrať. Teraz sa o to pokúsim v Prahe. Nominačné súboje o Tokio sme ešte len odštartovali, zďaleka nie je nič rozhodnuté,“ vyhlásil Michal Martikán.

Bez finálovej miestenky zostali všetky tri slovenské kajakárky, ktoré sa predstavili v semifinále – Jana Dukátová, Eliška Mintálová aj Elena Kaliská.

„Cítila som sa na vode dobre, ale spravila som viacero chýb, ktoré ma stáli účasť vo finále. Možno to vyplynulo aj z toho, že mi už dochádzali sily,“ povedala po pretekoch najlepšia zo Sloveniek Jana Dukátová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM