han Šport Hokej

Fanúšikovia popradských hokejistov sa vyznamenali: Pre svojich miláčikov vyzbierali tisíce eur!

Popradský hokejový klub dostal v ťažkých časoch pandémie koronavírusu nečakanú finančnú injekciu. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia popradských hokejistov sa vyznamenali: Pre svojich miláčikov vyzbierali tisíce eur!
Zdroj: Facebook

Postarali sa o ňu jeho fanúšikovia, ktorí v priebehu dva a pol týždňa vyzbierali na pomoc „kamzíkom“ takmer 25-tisíc eur.

Klobúk dole

V prepočte na vstupenky ich „nakúpili“ až 3309 a na 80% tak vypredali miestny zimný štadión. Od 13. marca mohli priaznivci HK Poprad prispieť symbolickou čiastkou na transparentný účet. Klub použije finančnú pomoc na krytie mzdových nákladov pre hokejistov a pracovníkov.

„Veľmi si vážime pomoc všetkých fanúšikov a ďakujeme im za podporu. Ľudia budú môcť sledovať, ako použijeme peniažky,“ uviedol na klubovej stránke riaditeľ Ľudovít Jurinyi.

Prispievať sa môže ďalej

Hoci sa zbierka oficiálne končí, účet bude kvôli verejnej kontrole stále vedený a ľudia môžu naďalej prispievať. Symbolické vstupenky však klub vystaví a odošle e-mailom len pre príspevky prijaté do 31. marca.

Liga je už minulosťou

Tipsport Liga sa v sezóne 2019/20 predčasne skončila 11. marca po rokovaní zástupcovia klubov a súhlase Ligovej rady SZĽH. Dôvodom je pandémia koronavírusu.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM