Lucia Lauková Futbal

FC Nitra rozširuje svoje rady: Mužstvo posilní hráč z talianskeho Hellas Verona

Ďalšou posilou bielo-modrej kabíny sa stal Šimon Štefanec. Posledné tri roky pôsobil v Taliansku.

Ilustračný obrázok k článku FC Nitra rozširuje svoje rady: Mužstvo posilní hráč z talianskeho Hellas Verona
2
Galéria
Zdroj: TASR

Pod Zobor prichádza ďalšia posila. Informoval o tom FC Nitra na svojom webe. Odchovanec žilinského futbalu Šimon Štefanec sa dohodol s FC Nitra na jeden a pol ročnom hosťovaní.

Ako uvádza klub, Šimon Štefanec prestúpil v roku 2015 do Slovana Bratislava a už po pol roku jeho kroky smerovali za hranice, do talianskeho klubu Hellas Verona. „Mužský futbal okúsil v Serii C, kde pôsobil na hosťovaní v tíme SS Arezzo,“ píše klub FC Nitra.

„Na Šimona sme dostali tip od pána Juraja Vengloša, s tým, že sa jedná o vývoja schopného hráča. Je to mladý tvorca hry do stredu poľa. Stále sa snažíme hľadať najvhodnejšiu alternatívu. Očakávame, že zvýši konkurenciu na tom poste a prinesie tvorivosť do mužstva,“ povedal pre klubový web FC Nitra Marián Süttö.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Podľa klubovej stránky FC Nitra, mladého tvorcu hry ponuka spod Zobora potešila. „Jednalo sa o vzájomný záujem, preto som rád, že všetko dobre dopadlo. Som rád, že tu môžem byť a hrať za Nitru. Chcel by som nabrať skúsenosti v seniorskom futbale, pravidelne nastupovať a podávať dobré výkony. Som kreatívny futbalista a očakáva sa odo mňa myšlienka a hra smerom dopredu,“ prezradil pre klubový web hráč Šimon Štefanec.

V nitrianskej kabíne stretol aj známe tváre.„Zopár chlapcov z kabíny poznám, hrávali sme proti sebe ešte v mládežníckych súťažiach. V Nitre som už pár dní a zatiaľ som spokojný, všetko prebieha tak ako má a ja sa už teším na zápasy a ligu,“ priznal pre stránku FC Nitra Šimon Štefanec.

Foto: ilustračné

FOTO: Šimon Štefanec
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM