Politika

Fico aj Pellegrini majú STRACH, čo všetko ešte Jankovská prizná, hovoria politici

Priznanie bývalej štátnej tajomníčky za Smer Moniky Jankovskej k viacerých trestným činom vyvolalo veľkú vlnu reakcií. Koaličníci ďakujú policajtom, opozícia je ticho.

Ilustračný obrázok k článku Fico aj Pellegrini majú STRACH, čo všetko ešte Jankovská prizná, hovoria politici
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Koaliční lídri tlieskajú vyšetrovateľom za dobre odvedenú prácu. Pod váhou zadovážených dôkazov sa bývalá štátna tajomníčka a nominantka Smeru Monika Jankovská priznala k viacerým korupčným trestným činom a vypovedá ďalej. Opoziční lídri, ktorí sa jej v minulosti zastávali, teraz mlčia.

Slová chvály

Viacerí koaliční predstavitelia si spomenuli na slová Roberta Fica zo septembra minulého roka, keď sa Monika Jankovská vzdala funkcie štátnej tajomníčky po tom, ako jej policajti zadržali mobil.

Líder Smeru jej vtedy poďakoval za „kus dobrej roboty“ a všetky obvinenia na jej hlavu označil za sfalšovanú bublinu.

„Po priznaní pani Jankovskej môžeme aj my povedať – ďakujeme za kus dobrej práce!“ uviedol na Facebooku podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). Jeho „ďakujem“ smeruje, samozrejme, k policajtom.

Rovnako zareagoval v statuse aj predseda SaS Richard Sulík. „Aj ja ďakujem za kus dobrej roboty. Lenže nie vagabundom, ale statočným policajtom z NAKA.“ Poďakoval aj voličom, že umožnili, aby sa niektorým skončil mejdan.

Kto je ďalší na rade?

Smer ani Hlas sa zatiaľ k téme cielene nevyjadrili a nevydali žiadne vyhlásenie. Peter Pellegrini len v statuse k voľbe generálneho prokurátora poznamenal, že „vláda sa mocensky vyhráža opozícii“.

Koaliční predstavitelia jednotne naznačujú, že rozviazaný jazyk M. Jankovskej môže priviesť policajných vyšetrovateľov k tomu, že čoskoro zaklopú na dvere aj u vrcholných predstaviteľov Smeru a Hlasu.

„Myslíte si, že v priznaní porozprávala aj o svojom najvyššom šéfovi?“ štipľavo napísal vo svojom statuse minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

Dodal, že „už je dúfam všetkým jasnejšie, prečo je poslanec Robert Fico zrazu taký aktívny,“ čím narážal na snahu opozície vyvolať čo najskôr predčasné voľby.

Liberálna SaS vydala stanovisko, kde vyzýva Roberta Fica, aby s „hanbou priznal všetky svinstvá, ktoré tu kryl on a aj jeho kumpáni“. Juraj Šeliga (Za ľudí) lídrovi Smeru dokonca varovne odkázal, že priznanie je pred súdom poľahčujúca okolnosť.

Jankovskej výpoveď by podľa koaličných lídrov mohla zasiahnuť aj Petra Pellegriniho. Viacerí mu pripomínajú, že ako premiér netlačil na jej odchod z postu štátnej tajomníčky, hoci jej toxické pozadie už bolo dobre známe.

„Peter Pellegrini aj členovia Hlasu sa boja, čo všetko ešte Jankovská prizná,“ uvádza SaS v stanovisku.

Prstom ukazujú na opozičných lídrov aj v OĽaNO: „Monika Jankovská usvedčuje nielen seba, ale celý systém, ktorý tu Fico s Pellegrinim vytvorili,“ uvádza sa v straníckom stanovisku.

🤝 🙈 🗣 AJ JA ĎAKUJEM ZA KUS DOBREJ ROBOTY Lenže nie vagabundom, ale statočným policajtom z NAKA. A ďakujem aj voličom,...

Posted by Richard Sulik on Wednesday, November 25, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM