Správy

Fico povedal, že žiadna nahrávka z rozhovoru s A. Vadalom podľa prokurátora neexistuje

Predseda strany Smer-SD Robert Fico na základe odpovede od špeciálneho prokurátora Juraja Novockého vyhlásil, že medzi ním a talianskym podnikateľom Antoninom Vadalom sa neuskutočnil žiaden telefonát.

Ilustračný obrázok k článku Fico povedal, že žiadna nahrávka z rozhovoru s A. Vadalom podľa prokurátora neexistuje
11
Galéria
Zdroj: TASR

Médiám zároveň na stredajšej tlačovej konferencii pripomenul, že nehľadali dôkazy o týchto kontaktoch.

Fico sa podľa vlastných slov obrátil na prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Novockého, ktorého požiadal podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám o poskytnutie záznamu zo služobnej cesty, ktorú absolvoval v talianskej Kalábrii. „Vo vzťahu k existencii priamych telefonických rozhovorov medzi Antoninom Vadalom a bývalým premiérom Robertom Ficom môžeme vyhlásiť, že v uvedenom trestnom spise sa nenachádza žiadny rozhovor z roku 2012 týkajúci sa/zahŕňajúci Antonina Vadalu,“ uvádza sa v odpovedi prokurátora.

Informácia sa podľa prokurátora poskytla justičným orgánom SR. „Z uvedenej informácie vyplýva, že v roku 2012 Taliansko nevykonávalo žiadne odpočúvanie a záznam telekomunikačnej prevádzky účastníckej stanice Antonina Vadalu, a preto ani nedisponuje údajným rozhovorom medzi ním a Vašou osobou,“ píše sa v liste od prokurátora.

Expremiér v tejto súvislosti kritizoval novinárov. „Porušujete zákony, neexistuje nič, čo by vás oprávňovalo písať čokoľvek o kontaktoch predstaviteľov strany Smer-SD s týmito ľuďmi. Ak máte aspoň kúsok cti v sebe, tak sa mne osobne, ako aj strane Smer-SD ospravedlníte,“ odkázal Fico.

Zároveň dodal, že zostavili právny tím, ktorý má monitorovať správanie novinárov a ktorého výsledkom majú byť trestné oznámenia a žaloby.

Robert Fico
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM