Politika

Fico reaguje na dianie v parlamente: Opozícia sa vybrala cestou DEŠTRUKCIE štátu

Opozícia sa definitívne vybrala cestou deštrukcie štátu. Vo štvrtkovom vyhlásení to uviedol predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), reagujúc na dianie v Národnej rade SR, ktorá aktuálne rokuje o návrhu štátneho rozpočtu.

Ilustračný obrázok k článku Fico reaguje na dianie v parlamente: Opozícia sa vybrala cestou DEŠTRUKCIE štátu
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Fico opozíciu obvinil, že prostredníctvom obštrukcií v parlamente chce dosiahnuť neschválenie štátneho rozpočtu.

Upozornil, že by to malo vážne dôsledky na život bežných ľudí.

Hrozia problémy

„V rozpočtovom provizóriu by nemohli platiť kompenzačné opatrenia v súvislosti s energiami, nebola by možná ani pomoc pri hypotékach. Rovnako by sa nemohli zrealizovať mnohé ďalšie opatrenia, ktoré sú naviazané na štátny rozpočet,“ upozornil premiér.

Verí, že rozpočet schvália

Prístup opozície v tomto prípade podľa neho nemá nič spoločné s klasickou politickou obštrukciou a štandardnou formou koalično-opozičného súboja.

„Opozícia si zobrala občanov SR ako rukojemníkov pre dosiahnutie vlastných politických cieľov,“ vyhlásil predseda vlády.

Verí, že sa v Národnej rade SR podarí napokon dorokovať a schváliť štátny rozpočet, vyzval opozíciu, aby tomu prestala brániť.

Zopakoval, že o Úrade špeciálnej prokuratúry a zmenách v Trestnom zákone sa i tak bude rokovať až v januári 2024. Zároveň dodal, že súčasný postup opozície len posilňuje v radoch koalície presvedčenie o nevyhnutnosti navrhovaných zmien.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM