Kultúra

Filmové novinky: V kinách pristál príbeh masového vraha, film pre deti či X-Men

Jún priniesol do kín päticu filmových noviniek. V ponuke ja skutočný príbeh najznámejšieho masového vraha, dobrodružný film pre deti, akčné sci-fi, potešia sa fanúšikovia talianskeho filmu, štvornohých miláčikov aj X-Menov.

Ilustračný obrázok k článku Filmové novinky: V kinách pristál príbeh masového vraha, film pre deti či X-Men
Zdroj: pixabay

Príbeh jedného z najznámejších sériových vrahov histórie prináša film Ted Bundy: Diabol s ľudskou tvárou (r. Joe Berlinger). Bundyho priateľka s ním v čase vrážd žila pod jednou strechou a o jeho hrôzostrašnej činnosti nemala ani potuchy. Až postupne zisťuje, že muž, s ktorým viedla láskyplný rodinný život, je jedným z najväčších monštier Ameriky. Bundy spáchal minimálne 30 vrážd mladých žien. Všetky omráčil, brutálne uškrtil a znásilnil, často posmrtne. Jeho krvavý koníček budil hrôzu, napriek tomu sa počas procesu, ale aj po ňom stal miláčikom mnohých žien a dievčat. Nebol to žiadny odporný čudák a hnusný vrah. Bol očarujúci, vzdelaný a inteligentný krásavec.

Vďaka svojmu šarmu sa vždy ľahko zoznámil a odviezol svoju obeť bez problémov z verejného baru niekam preč, kde mohli byť sami. Dvakrát utiekol z väzenia, akúkoľvek vinu vyše desať rokov popieral a veril, že svojím odzbrojujúcim úsmevom a osobným kúzlom si vedľa zástupu zamilovaných žien nakoniec nakloní aj porotu. Hlavnú úlohu stvárnil Zac Efron, ďalej hrajú John Malkovich, Lily Collins a Jim Parsons alias Sheldon z Teórie veľkého tresku. Prvýkrát v kariére sa v hranom filme predstavil frontman skupiny Matallica James Hetfield.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Môj dedo spadol z Marsu (r. Dražen Žarković, Marina Andree Škop) je dobrodružný film pre deti, na ktorého výrobe sa podieľali aj slovenskí tvorcovia, vrátane herečky Petry Polnišovej v jednej z ústredných úloh. Snímka rozpráva príbeh dievčatka, ktorého život sa otočí hore nohami z celkom neočakávaných dôvodov. Uninho deda unesú mimozemšťania.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Psia duša 2 je voľné pokračovanie úspešného filmu o vernom psom kamarátovi, ktorý nakoniec nájde svojho strateného pána. Bailey je dobrý pes. Má za sebou niekoľko rušných a pohnutých životov, ale svoju misiu splnil a teraz si spokojne žije u svojej rodiny. Až kým sa neobjaví nový prírastok – malá Clarity, ktorá bude tiež čoskoro potrebovať svojho verného štvornohého ochrancu. A Bailey svojmu pánovi sľúbi, že sa o ňu postará.

Zdroj: YouTube.com

Od 6. júna je v kinách aj film X-Men: Dark Phoenix. Keď skupina X-Menov vyrazí na celkom rutinnú záchrannú misiu na obežnú dráhu k ohrozenej posádke raketoplánu, zdá sa, že majú všetko pod kontrolou a operácia prebieha bez problémov. Ale zdanie klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasiahnutá neznámou a smrtiacou vesmírnou silou, ktorá ju premení v jedného z najsilnejších mutantov. Jean musí zápasiť nielen so svojou novo nabitou a nestabilnou silou, ale aj so svojimi osobnými démonmi.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Taliansku kinematografiu zastupuje v novinkách Šťastný Lazzaro (r. Alice Rohrwacher). Lazzaro je mladík tak dobrosrdečný a úprimný, až sa niektorým ľuďom zdá hlúpy. Žije v odľahlej časti Talianska v izolovanej komunite roľníkov, ktorí už pred desiatkami rokov stratili kontakt so zvyškom sveta a bez nároku na mzdu, vzdelanie alebo slušné životné podmienky tvrdo pracujú pre svoju premúdrelú pani. Bez možnosti porovnania však žijú svojím spôsobom šťastne. Keď skupinu zotročených dedinčanov zhodou náhod objaví polícia, roľníci zisťujú, v akom klamstve roky žili a s vidinou splnených snov sa vydávajú do mesta. Zatiaľ čo ostatní prežívajú tvrdý stret s novou realitou, Lazzaro zostáva aj uprostred moderného sveta až dojemne dobrý a prirodzený.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM