Webnoviny - Svet

Filmový festival inakosti podporí Dúhový Pride filmom Milk

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Jozef JakubčoBRATISLAVA 26. mája (WEBNOVINY) – Filmový festival inakosti (FFi) podporí Dúhový Pride v Bratislave premietaním filmov o lesbách a gejoch.

Dokument Za čias Harveyho Milka (The Times of Harvey Milk, 1984) uvidia diváci deň pred pochodom 3. júna v A4 – nultom priestore. Oscarová snímka rozpráva príbeh známeho homosexuálneho aktivistu a politika Harveyho Milka.

Projekcia sa začína o 20:00, vstup je zadarmo. Okrem toho premietnu 1. júna o 19:30 v priestoroch OPEN gallery snímku Edie a Thea: Príliš dlhé zásnuby (2009). Pred týmto filmom sa uskutoční diskusia o tom, ako sa žije homosexuálom, bisexuálom a transsexuálom na Slovensku. Diskusiu, ktorá sa začne o 17:00, organizuje Nadácia otvorenej spoločnosti a Veľvyslanectvo USA na Slovensku v rámci pravidelnej série diskusií Face 2 Face.

"Chceli by sme takýmto spôsobom vyjadriť naše sympatie organizátorom podujatia Dúhový Pride Bratislava 2011. Ide o výnimočnú akciu v našich končinách a veríme, že pomôže gejom, lesbám, bisexuálom a transľuďom, aby sa mohli cítiť vo vlastnej krajine slobodnejšie,“ uviedla riaditeľka FFi Zita Hosszúová. Agentúru SITA informoval PR manažér FFi Roman Samotný.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM