Webnoviny - Svet

Firma Bekaert otvorila v Sládkovičove novú výrobnú halu

WEBNOVINY.SK

Foto: proding.skSLÁD­KOVIČOVO 12. mája (WEBNOVINY) – Spoločnosť Bekaert vo štvrtok v Sládkovičove otvorila novú výrobnú halu pre spracovanie polotovarov. Zamestnanie v nových priestoroch našlo 100 ľudí, čím sa počet zamestnancov rozšíril na 600. Bekaert zamestnáva na Slovensku spolu 2 100 ľudí, za desať rokov tu investoval 240 mil. eur, z toho v Sládkovičove 40 mil. eur. Spoločnosť patrí k lídrom v oblasti transformácií kovov a výroby ťahaných drôtov. Agentúru SITA o tom informovala spoločnosť.

V novej hale firma podľa Jozefa Daniela z Bekaertu spracováva polotovary dovážané prevažne z Českej republiky. Halou s rozlohou 30 tisíc metrov štvorcových si spoločnosť vytvorila aj rezervu pre prípad oživenia trhu. V tejto súvislosti Daniel pripustil aj ďalšie navyšovanie počtu zamestnancov. Produkcia drôtov zo Sládkovičova smeruje do automobilového priemyslu na výrobu pneumatík a do solárnych panelov v energetike.

Premiérka Iveta Radičová na otvorení ocenila, že spoločnosť Bekaert priniesla do Sládkovičova výrobu s pridanou hodnotou. ,,Je to príklad modernej firmy, ktorá sa stará o svojich zamestnancov a nepotrebuje k tomu ani Zákonník práce,“ povedala Radičová. Primátor Anton Szabó potvrdil, že spoločnosť pred desiatimi rokmi priniesla do Sládkovičova istotu.

Spoločnosť Beakert prišla na Slovensko pred desiatimi rokmi. V Sládkovičove postavila fabriku na zelenej lúke. Pôvodnú desaťhektárovú rozlohu postupne zvýšila na súčasných 22,5 hektára. Ďalší závod v Hlohovci dodáva tovary predovšetkým pre stavebný priemysel.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM