Zo Slovenska

Fitnescentrum v ČIERNOM okrese nezatvorili: Majiteľ tvrdí, že na to nemajú dôvod!

Covid automat hovorí, že fitnescentrá v čiernych okresoch musia zatvoriť. V jednom z nich sa aj napriek preradeniu do tretieho stupňa ohrozenia naďalej cvičí.

Ilustračný obrázok k článku Fitnescentrum v ČIERNOM okrese nezatvorili: Majiteľ tvrdí, že na to nemajú dôvod!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Covid automat od pondelka 1. novembra opäť prefarbil väčšinu Slovenska. V treťom stupni ohrozenia, teda v čiernej farbe, je až 24 okresov, medzi ktoré sa zaradil aj okres Topoľčany.

Sprísnené opatrenia sa dotkli aj fitnescentier. Tie podľa Covid automatu musia ostať zatvorené pre všetky kategórie obyvateľov, pričom im nepomôže ani očkovanie.

Prevádzku nezatvorili

Napriek tomu, že fitnescentrá mali v čiernych okresoch zívať prázdnotou, v jednom z topoľčianskych bolo v pondelok 1. novembra plno.

„Covid automat nás zaradil do čiernej farby a mali by sme uzavrieť naše fitness centrum. Nakoľko Covid automat nemá právnu záväznosť ostávame OTVORENÍ. Tešíme sa na vás a vítame vás vo Voľnej zóne," informovalo fitnescentrum na sociálnej sieti.

Ako pre TV Markíza povedal majiteľ Martin Gajňák, za nespravodlivé považuje fakt, že na prísne nariadenia doplácajú aj očkovaní zákazníci.

Prečítajte si tiež

Bez právnej záväznosti?

„Covid automat je prijatý ako uznesenie vlády. To znamená, že pre nás nie je žiadna právna záväznosť zatvoriť, akonáhle sa ocitneme v čiernom okrese. Nehovoriac o tom, že aktuálne nám vláda neposkytuje žiadne podpory, čo sa týka nájmu, zamestnancov a tak ďalej," uviedol Gajňák pre TV Markíza s tým, že na bezpečnosť vo svojej prevádzke dbajú. Situáciu bude preverovať aj hygiena.

Majiteľ Martin Gajňák dodal, že ich fitnescentrum nemá problém s uzatvorením prevádzky „pokiaľ bude prijatý nejaký zákon, ktorý nám to bude prikazovať, ako tomu bolo naposledy počas prvej alebo druhej vlny, pokiaľ bol vyhlásený núdzový stav a bolo zákonom prikázané uzavretie prevádzok.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM