Mário Hudák Regióny Regióny

Fitnesska z Vinbargu mieri do sveta

Bikiny fitness je o vypracovanosti tela, o kráse ženy, krivkách, úprave vlasov aj o mejkape, hovorí bardejovská fitnesska.

Ilustračný obrázok k článku Fitnesska z Vinbargu mieri do sveta
Zdroj: Bardejovský Reportér

BARDEJOV. Valéria Rondzíková (21) je študentkou druhého ročníka animátorstva na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity. Tri roky trénuje vo fitness centre na bardejovskom sídlisku Vinbarg. Ako malé dievča bola veĺmi chudá a rozhodla sa posilňovať a nabrať na svalovej hmote. Dnes úspešne súťaží v disciplíne „bikiny fitness“ v Slovenskej asociácii kulturistiky, fitness a silového trojboja (SAKFST).

„Súťažím už druhý rok a tretiu sezónu. Bikiny fitness je hlavne o vypracovanosti tela, o kráse ženy, o krivkách, ale aj o úprave vlasov a mejkape. Pred rokom v jari 2016 som najprv na Majstrovstvách junioriek v Trenčíne skončila siedma. Cez leto som trochu zamakala a na jeseň som už bola na Majstrovstvách žien v Prešove vo finále. Aj keď som nakoniec skončila trinásta, bolo to pre mňa veľmi povzbudzujúce.“

Zlato, striebro, dva krát bronz

„Tohto roku v apríli som na majstrovstvách žien Extrifit Slovakia Cup 2017 v Michalov­ciach v kategórii do 164 centimetrov zvíťazila. Veľmi príjemne ma to prekvapilo, hlavne si ma ale všetci všimli, takže ma to aj dosť nakoplo,“ hovorí o úspešnej tohtoročnej sezóne Valéria. „Na ďalších majstrovstvách 29. apríla som už v súťaži žien v Starej Ľubovni vybojovala striebro a hneď o deň na to som sa vo Vranove nad Topľou zúčastnila majstrovstiev v obidvoch kategóriách, bikiny fitness junioriek a bikiny fitness žien. V obidvoch kategóriách som získala bronzové medaily.“ „Momentálne sa fitnesska pripravuje na jesennú časť súťaží. „Keďže som sa nezúčastnila reprezentačného zrazu, nenominovala som sa na tohtoročné Majstrovstvá Európy v kulturistike a fitness do Španielska, takže na najbližších slovenských súťažiach, by som sa chcela sústrediť na nomináciu na Majstrovstvá sveta. A možno sa jedna z majstrovských súťaží bude konať aj u nás v Bardejove,“ dodáva.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM