Futbal

FK Humenné má nového trénera: Srbský kormidelník priviedol so sebou aj 5 hráčov

Od začiatku augusta má FK Humenné nového trénera. Doterajšieho hlavného trénera Jozefa Valkučáka nahradil srbský kormidelník Puniša Memedovič.

Ilustračný obrázok k článku FK Humenné má nového trénera: Srbský kormidelník priviedol so sebou aj 5 hráčov
Foto: Rastislav Búgel

Puniša Memedovič viedol tím už v stredajšom zápase druhého kola štvrtej futbalovej ligy Sever s béčkom Popradu, ktorý na súperovom trávniku skončil bezgólovou remízou. Srbský kormidelník si so sebou priviedol aj päticu nových hráčov Branislav Manojlovič, Nikola Lakovič, Danilo Radojevič, Aleksandar Marovič, Predrag Radovanovič.

Podľa predsedu Správnej rady FK Humenné Ondreja Bartka, pristúpili k zmene trénera po dlhom zvažovaní. „Hlavným dôvodom neboli ani tak výsledky klubu, ako skôr herný prejav a možno stagnácia v tréningovom procese a celková potreba oživenia. Jožkovi Valkučákovi sa chceme poďakovať za jeho doterajšie pôsobenie pri „A“ mužstve, pričom aj naďalej pokračuje v štruktúrach futbalového klubu ako tréner mládežníckych družstiev. Podarilo sa mu s mužstvom prebojovať z piatej do štvrtej ligy, kde sme v minulej sezóne obsadili štvrté miesto. Nehovorím, že išlo o neúspech, no aj vzhľadom na vytvorené podmienky zo strany mesta, ale aj klubu, sme predsa len čakali ešte o čosi vyššie umiestnenie," uviedol.

Podľa jeho ďalších slov si po sezóne povedali, že skúsia zmenu a pokúsia sa tím oživiť. "Preto sme angažovali skúseného trénera zo Srbska a nových hráčov nielen z okolia, ale aj zo zahraničia, aby sme zlepšili hernú kvalitu v mužstve. Verím, že nám túto sezónu už nebudú chýbať hráči v klube a že sa už nebudú opakovať prípady ako napr., že mužstvo pravidelne trénovalo bez brankára,“ doplnil Bartko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM