Šport Ostatné športy

Florbalisti AS Trenčín sú majstri Slovenska: V nájazdoch zdolali Záhorskú Bystricu, VIDEO

V piatom zápase finálovej série extraligy mužov zvíťazilo AS Trenčín nad Tsunami Záhorskou Bystricou 5:4 po samostatných nájazdoch.

Zdroj: Facebook

Novým majstrom Slovenska vo florbale sa stal FBK AS Trenčín. V rozhodujúcom piatom zápase finále play off Trenčania zvíťazili na palubovke Záhorskej Bystrice 5:4 po samostatných nájazdoch a sériu vyhrali 3:2.

Dôležitosť posledného finálového zápasu bola od začiatku poznať na hokejkách oboch družstiev. Ani jeden tím sa bezhlavo nepúšťal do útoku, skôr sa tímy snažili držať loptu na svojich hokejkách počkať na moment prekvapenia a z postupného útoku si vytvoriť nejakú príležitosť. Ako prví sa tešili domáci hráči Tsunami, keď na konci ôsmej minúty rozvlnil sieť za Kafkom Maroš Kovaľ. Približne o päť minút neskôr prišla chvíľa hostí. Za Trenčanov vyrovnával Peter Heleš. Zle zahraté buly však spôsobilo, že loptu rozohrávalo Tsunami, ktoré po štyroch sekundách dostal do vedenia Michal Šteinhübel – 2:1. Od štrnástej minúty začali domáci trocha pokúšať osud, keď najprv poskytli Trenčanom prvú a po jej skončení aj druhú presilovú hru, ktorú už hostia využili. Gól strelil Peter Klapita a začínalo sa odznovu.

Začiatok druhej tretiny bol znovu opatrný a čakalo sa na chybu. Prioritou oboch družstiev bola zabezpečená obrana a prechod do postupného protiútoku. Ako prví však zlyhali hráči Tsunami, ktorí na konci šiestej minúty neustrážili hosťujúceho Matúša Macharu, ktorý dostal AS po prvý raz v tomto súboji do vedenia. Domáci sa nedali zlomiť a odpoveď v podobe vyrovnania na 3:3 prišla po dvoch minútach z hokejky Vladimíra Grambličku. Hojdačkové pokračovanie v podobe gólov pokračovalo. Trenčania na chvíľu zatlačili domácich, čo vyústilo do niekoľkých streleckých pokusov. Jeden z nich si našiel cestu z polovice ihriska do brány Timoteja Dinku a prekonal ho Machara, ktorý dostal opäť AS do jednogólového náskoku. V polovici zápasu oslabil svoj tím hosťujúci Filip Filipovič, ktorý bol vylúčený na dve minúty za sekanie a Trenčanov podržal dvakrát gólman Kafka, ktorý chytil dve čisté šance Tsunami. Čo nevyšlo domácim v presilovke, zariadil na začiatku pätnástej minúty dvojgólový strelec zápasu Gramblička, ktorý utešenou strelou z polovice ihriska opäť skóroval a bolo vyrovnané.

V tretej časti bola hra opäť vyrovnaná, no miestami mali prevahu domáci hráči ale nepodarilo sa im skórovať. Trenčania taktiež hrozili ale rovnako ako brankár Tomáš Kafka na jednej, tak Timotej Dinka na druhej strane držali svoje tímy v hre o titul. Súboj dospel do predĺženia, no v ňom gól nepadol a tak prišla veľká chvíľa gólmana Kafku, ktorý nepustil za svoj chrbát žiaden nájazd a Trenčania premenili dva a získali z ôsmeho miesta po základnej časti majstrovský titul!

Hlasy po zápase:

Hráč Martin Kubovič (Tsunami Záhorská Bystrica): „Podľa mňa sme boli vo finálovej sérii lepším tímom. Škoda, že sa nehrá na víťazný gól ako v hokejovej NHL, pretože tie samostatné nájazdy sú lotériou… Trenčania hrali v predĺžení na to, že to dotiahnu na nájazdy a vedeli, že v bránke majú skúseného brankára Kafku, čo sa aj potvrdilo. Nestrelili sme gól a tak sme nezískali titul.“

Tréner a kapitán Juraj Matejka (FBK AS Trenčín): „Pred play-off sme získali významné posily a hlavnou z nich bol Tomáš Kafka v bráne. Prišli s ním víťazstvá ešte počas základnej časti, čo nám všetkým výrazne pozdvihlo sebavedomie a razom sme boli niekde úplne inde, než predtým. Myslím, že sme to nehrali v predĺžení na nájazdy, pretože sme sa snažili rozhodnúť. Zároveň sme si verili a vedeli sme, že v prípadných nájazdoch máme v bráne veľkú istotu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Slovenský zväz florbalu
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM