Tlačové správy

FOOD FEST, na ktorom môžete ochutnať všetko: Dokonca aj riad!

Gastro festival, ktorý je spojením špecialít z rúk šéfkuchárov, dobrého jedla z food truckov, domácich výrobkov od lokálnych predajcov, ale aj vysokej gastronómie a oddychu pri pikniku.

Ilustračný obrázok k článku FOOD FEST, na ktorom môžete ochutnať všetko: Dokonca aj riad!
2
Galéria
Zdroj: SpicyBrown

V Trenčianskych Tepliciach organizujú dvojdňový festival plný jedla. Vyskúšať môžete slané aj sladké dobroty, ale dokonca aj špeciálny riad! Festival chce byť príkladom v ekológii. Spoločne s nadačným fondom METRO budú šíriť princípy ZERO WASTE. Leto v Kúpeľnom parku Trenčianskych Teplíc ukončí 8. – 9. septembra podujatie FOOD FEST v parku.

Street food a vlastnoručná výroba

Na Slovensku sa čoraz viac rozrastá food trucková scéna, ktorá do ulíc dostáva gastronómiu nazývanú aj ako street food. Na festivale nájdete viacero inšpiratívnych ľudí, ktorí sa rozhodli priniesť na trh niečo nové a otvorili si svoje vlastné pojazdné reštaurácie na kolesách. Príďte ochutnať burgre, hot-dogy, wafle, sladké dezerty či iné pokrmy inšpirované zahraničnou kuchyňou a vyrábané z kvalitných surovín. Pre milovník domácich džemov, medov či sirupov je pripravená zóna s lokálnymi výrobcami potravín, v ktorej nájdete produkty tradičnej a poctivej receptúry. Pikniková zóna je zase skvelým miestom, kde môžete stráviť čas plný pohody a vychutnávať si rôzne gastro špeciality, ktoré na festivale nájdete. Súčasťou celého podujatia bude tiež hudobný program a pre detičky je pripravená Detská kreatívna zóna.

Zdroj: SpicyBrown

Separovanie a ekologický riad, ktorý sa dá zjesť

FOOD FEST v parku bude eco-friendly. Na festivale budú využívané vratné poháre, separovaný zber v celom areáli a kompostovateľný riad. ,,Uvedomujeme si koľko odpadu dokáže vzniknúť na festivale, kde sa stretne veľa ľudí. A preto sme sa rozhodli na FOOD FESTE v parku nasledovať a šíriť princípy Zero Waste, “ uviedla Zuzana Danechová, organizátorka z Cultura, o.z. Spoločne so spoločnosťou METRO, ako partnerom projektu, budú cez jeho nadačný fond šíriť princípy ZERO WASTE. Nadačný fond zabezpečí kompletne kompostovateľný riad a ďalšie príslušenstvo, ktoré festival využije. Značná časť riadu bude zo pšeničných otrúb, ktoré sú jedlé, alebo z cukrovej trstiny, či dreva. Odpad potom poputuje do kompostéra.

Ak vás problematika ekológie zaujíma, inšpirovať sa môžete aj vďaka Zero Waste tipom od Bezobalis, prvého bezobalového obchodu s potravinami v Trenčíne. Ten návštevníkom prinesie praktické rady ako zbytočne neplytvať a neprodukovať odpad. Príďte si vychutnať 8. – 9. septembra dobré jedlo a skvelú atmosféru na FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice. Viac informácií nájdete na www.foodfestvparku.sk alebo na Facebooku.

(PR) Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: SpicyBrown
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM