Stanislav Černák Regióny

Fotka, aká vo Zvolene ešte nevznikla: Na záber z námestia sa pripravovali niekoľko dní

Vo Zvolene sa snažili vskutku o unikátnu fotku. Organizátori tejto akcie si položili otázku - ako by vyzerali ulice, ak by sme nepoužívali autá? Tu je výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Fotka, aká vo Zvolene ešte nevznikla: Na záber z námestia sa pripravovali niekoľko dní
Zdroj: Dnes24.sk

Zaujímavé fotenie bolo naplánované v rámci Európskeho týždňa mobility a pôvodným plánom bolo fotenie 1 autobusu, 40 cyklistov a 40 áut pred pódiom pri katolíckom kostole. Hlavným dôvodom bolo poukázanie na čoraz sa zvyšujúci počet áut v uliciach Zvolena.

A ako to napokon dopadlo? Výsledok nájdete v našej fotogalérii, no hneď prezradíme, že nie úplne podľa predstáv. „Nepodarilo sa nám presvedčiť dostatok Zvolenčanov, aby sa zmobilizovali, no neberieme to tragicky, pretože to berieme ako nultý skúšobný ročník,“ povedala pre náš portál jedna z organizátoriek podujatia Jana Pavlíková.

Aj napriek tomu, že sa nenazbieral dostatočný počet ľudí. Organizátori chceli poukázať najmä na to, aby ľudia videli, koľko miesta zaberie 40 cyklistov a koľko 40 áut. „Aj keď neprišlo toľko ľudí, koľko sme potrebovali, pri autách bol rozdiel aj tak viditeľný,“ zakončila Pavlíková.

Foto: Daniel Lešinský

Koľko miesta zaberajú autá a koľko cyklisti?
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM