Katarína Oravská Od vás

FOTKA, ktorá pobúrila Brezňanov: Po námestí sa prechádzal slon!

Slon sa ocitol priamo v našom meste, a to nie je vtip. Stretnúť ste ho mohli aj v centre Brezna. Pútal pozornosť a vyvolal aj vlnu reakcií.

Ilustračný obrázok k článku FOTKA, ktorá pobúrila Brezňanov: Po námestí sa prechádzal slon!
Zdroj: Dnes24.sk

Slon prechádzal cez Razúsovú ulicu až priamo do centra. Neobišiel ani námestie. Celou cestou pútal zvedavé pohľady a vyvolal aj búrlivé reakcie na Facebooku. Fotku slona prechádzajúceho priamo pomedzi autá zverejnilo aj Naše Brezno. Vzápätí tento úkaz komentovali desiatky ľudí, prečítajte si niektoré z nich. „Také zvieratá majú ostať v prírode a nie ich takto trápiť,“ myslí si Anna. Ako pokračovala, podľa nej je šialený nápad ísť so slonom po ulici a robiť mu stres z premávky.

„Choďte sa pozrieť, čo robia v osadách so psami a mačkami, to nikto nerieši a policajti si to nevšímajú – prečo riešiť nejakého slona, kone, opice atď.“ pýta sa Martin. Podľa Ľuba to bol veľmi smutný pohľad. „To je už len atrakcia, týranie zvierat a ešte budú na tom zarábať,“ dodal.

„To sa dá na Slovensku povoliť takéto? Myslím v rámci bezpečnosti? Psa na voľno nemôžeš mať, ale slona áno,“ poznamenal Maroš. Podľa Zuzany je týranie zvierat aj nosiť psov v kabelke, obliekať ich a zaplietať im vrkôčiky. Takéto výradové zvieratá by, ako napísala, vo voľnej prírode zahynuli. „V Afrike by mu pytliak odrezal kly a v Indii by na ňom ťahali drevo, takže,“ pýta sa Štefan. „Tak premiestnime slony na Slovensko, veď tu sa majú ako vo vate,“ reagovala Mimi.

„Bohužiaľ, na tomto svete aj ľudia trpia, nie iba zvieratá a nie je v našich silách to zmeniť,“ myslí si Darina. „Foto pekné, ale toho sloníka mi je ľúto, musí žiť v ustavičnom strese,“ komentovala Erika. „Prišiel na poznávací zájazd, zlatúšik,“ odľahčila Lydia.

Foto: Pavel Miháľ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM