JAB Regióny

Fotky, ktoré mnohých vytočia: Čierna skládka vyrastá priamo na sídlisku!

Nemilé prekvapenie na jednom zo spišskonovoveských sídlisk. Priamo na sídlisku vyrastá nelegálna skládka. Rovno oproti okien bytoviek sú voľne položené vskutku zaujímavé veci.

Ilustračný obrázok k článku Fotky, ktoré mnohých vytočia: Čierna skládka vyrastá priamo na sídlisku!
Zdroj: Dnes24.sk

S nelegálnymi skládkami zápasí nejedno mesto či obec. Tie väčšinou vznikajú na odľahlých priestranstvách, v lesoch či na lúkach. No ako sa zdá nemusí to byť pravidlom.

Nechýba ani toaleta

Takmer pod oknami činžiaka na sídlisku Západ vzniká skládka nepotrebných vecí. Nájdete tam vskutku zaujímavé kúsky. Stará roztrhaná sedačka z obývačky či toaleta sú veci, ktoré zbadajú obyvatelia sídliska, keď sa pozrú zo svojho okna.

Ako nás informoval vedúci oddelenia komunálneho servisu Juraj Sad v minulosti bol na tomto mieste uložený veľkoobjemový kontajner, ktorý slúžil občanom na rôzne druhy odpadu a na ukladanie odpadu po čistení sídliska. Ten bol podľa potreby pravidelne vyvážaný. „Aj napriek tomu oddelenie komunálneho servisu dostávalo od obyvateľov sťažnosti na neustály neporiadok v jeho okolí. Mestský výbor č. 5 (Západ) na svojich zasadnutiach nerozhodol o odstránení kontajneru,“ doplnil Sad.

Treba volať políciu

Podľa jeho slov od 1.januára 2016 vstúpil do platnosti nový zákon odpadoch, ktorý okrem iného zaviedol spoplatnenie drobného stavebného odpadu. „Vzhľadom na to, že obyvatelia do veľkoobjemových kontajnerov vyhadzovali aj drobný stavebný odpad, mesto v mesiaci január stiahlo všetky veľkoobjemové kontajnery nachádzajúce sa na území mesta. Takýto kontajner na dané miesto na sídlisko Západ preto nebude vrátený,“ upozornil s tým, že mesto Spišská Nová Ves prevádzkuje Zberný dvor, kde môžu občania mesta bezplatne odovzdať všetky druhy odpadu, okrem drobného stavebného odpadu, ktorý sú občania povinný odniesť na skládku odpadov Kúdelník II.

„Ak ktokoľvek uvidí kohokoľvek vyhadzovať odpad na sídlisku Západ, kde sa táto skládka nachádza, je potrebné volať políciu, pretože sa jedná o nelegálne ukladanie komunálneho odpadu ne verejnom priestranstve,“ uzavrel vedúci oddelenia komunálneho servisu.

Môže vás zaujímať:

Na sídlisku v Spišskej Novej Vsi sa vám naskytne naozaj nemilý pohľad
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM