Jakub Forgács Regióny

FOTO a VIDEO: Bystrická oáza pokoja? Jazero Pod Rybou, čarovné miesto pod Urpínom

Ak máte radi prechádzky v prírode, niekedy vôbec nemusíte vystrčiť päty z mesta. Stačí, keď sa vyberiete na Uhlisko a pokocháte sa krásami jazera Pod Rybou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Bystrická oáza pokoja? Jazero Pod Rybou, čarovné miesto pod Urpínom
38
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Letné počasie priam láka do prírody v okolí Bystrice. Ak však nemáte čas na dlhé výlety, máme tip aj pre vás. Stačí sa vybrať k jazeru Pod Rybou na Uhlisku. Hoci do centra je to stále na skok, nájdete pokojné miesto, ako stvorené na relax. V tomto ročnom období je obzvlášť očarujúce.

Počas prechádzky okolo jazera s veľkou pravdepodobnosťou narazíte na rybárov, ktorí toto miesto obľubujú pre lov kaprov. Na vodnej hladine sa zase môžete kochať leknami a kačičkami. V týchto dňoch sú často nasledované rozkošnými káčatkami, ktoré sa nám podarilo zachytiť aj na videu.

Jazero Pod Rybou je však vyhľadávaným v každom ročnom období. Špeciálne v zime, keď ho počas mrazov zaplnia Bystričania. Takto si môžu užiť bezplatné korčuľovanie v prírode a pritom nevystrčiť päty z mesta.

Ak váhate, či sa na toto miesto vybrať, možno vás inšpiruje práve video a zábery, ktoré sme urobili počas prechádzky okolo jazera. Nájdete ich pod článkom!

Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Jazero pod Rybou, oáza pokoja pre Bystričanov
38
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM