Adam Stečák Rôzne Zo Slovenska

VIDEO: Parný vláčik v Čermeľskom údolí opäť prepadli zbojníci. Katka im odolala!

Detská historická železnica odštartovala letnú sezónu. Vlak plný detí ťahala obľúbená parná lokomotíva Katka. Návštevníkov tiež potešila nová stanica.

Zdroj: Dnes24.sk

Košická detská historická železnica vstúpila do svojej 64. sezóny a milovníci histórie a železnice mali možnosť byť pri tom. Najväčšou atrakciou je už 135 rokov stará parná lokomotíva Katka, ktorá viezla cestujúcich z Čermeľa až do rekreačnej oblasti Alpinka a späť. Na detskej železnici pribudlo viacero noviniek, a to dva nové kryté vozne a najmä nová staničná budova.

Svoju prvú tohtoročnú cestu odštartoval vláčik pár minút po 9:00 hodine. Vo vagónoch sa viezli najmä rodičia s deťmi a keď na konečnej stanici na Alpinke vystúpili, tak sa ihneď mohli zúčastniť tradičného Majálesu.

Prepadli vláčik!

Počas jazdy vláčika smerom na Alpinku nemohol chýbať ani tradičný prepad vláčika. Ako vždy, nakoniec zlí zbojníci boli zahnaní na ústup, nikomu sa nič nestalo a vláčik pokojne pokračoval po malom zdržaní v ceste.

Organizátormi tohoto podujatia boli OZ Detská železnica, mesto Košice a Dopravný podnik mesta Košice, ktorý taktiež vypravil svoje historické autobusy a historickú električku, ktorá premávala po trati električky č.2.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Detská železnica Košice
23
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM