JAB Regióny

FOTO a VIDEO: V najväčšej materskej škole v Spišskej bolo poriadne veselo

Fašiangové obdobie je v plnom prúde a nenechali si ho ujsť ani škôlkári v Spišskej Novej Vsi. Pozrite si, ako sa zabávali takmer dve stovky detí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: V najväčšej materskej škole v Spišskej bolo poriadne veselo
31
Galéria

Obdobie plesov a karnevalov naberá na obrátkach. Poriadnu zábavu vo štvrtok v materskej škole na Stolárskej ulici v Spišskej Novej Vsi zažili aj tí najmenší. V tejto škôlke totiž dnešný deň zasvätili karnevalu.

No nie sú zlaté? Takto fašiangovo sa zabavili detičky v Spišskej Novej Vsi
1
Galéria

Ako povedala pre náš portál riaditeľka uvedenej materskej školy Ingrid Fabiniová, karneval síce organizujú každý rok, tento však bol predsa len výnimočný. „Karneval je našou tradičnou akciou, no vždy sme ho mali tak, že každá trieda ho mala v iný deň. K pravej fašiangovej atmosfére patrí podľa mňa dobrá zábava a pankušky, preto sme sa rozhodli zorganizovať karneval pre všetky deti naraz,“ vysvetlila.

A tak tamojšiu telocvičňu dnes naplnilo až 171 detí v maskách od výmyslu sveta. Nechýbali princezné, lienky, doktorky, šmolkovia, policajti či šašovia.

Karnevalové masky mali na sebe aj pani učiteľky, ktoré nijako nezaostávali za deťmi. Okrem spoločnej zábavy čakal na škôlkárov typický fašiangový obed – pankušky (šišky) s lekvárom. Ako nám prezradili pani kuchárky, upiekli ich rovnú tisícku. Fašiangová atmosféra zavládla v škôlke po celý deň. Po spoločnej zábave boli totiž pripravené pre deti rôzne súťaže a nechýbala ani hudba či tanec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Ale im bolo! Fašiangová nálada ovládla v Spišskej aj tých najmenších, FOTO
31
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM