Peter Klimant Šport

FOTO: Adrenalín na dvoch kolesách. Country Cross Skýcov má za sebou ďalší ročník

Neďaleko Moraviec sa konal motoristický sviatok. Machri na dvoch kolesách z celého Slovenska sa predviedli na dvojdňových pretekoch Countrycross Skýcov. Pozrite sa, ako to tam vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Adrenalín na dvoch kolesách. Country Cross Skýcov má za sebou ďalší ročník
Zdroj: Marek Bača

Náš okres zažil počas víkendu veľkú motocrossovú udalosť pod názvom Country Cross 2016 Skýcov-Košariská. Jedná sa o dvojdňový pretek, ktorý organizuje Motocross klub Skýcov. Jazdci sa vybláznili na 10 kilometrov dlhej motocrossovej dráhe za obcou Skýcov.

Pretek bol rozdelený na niekoľko kategórií. Zajazdili si veteráni, dorast, juniori a pripravená bola i špeciálna hobby disciplína. Okrem pohľadu na parádne jazdy si diváci užili i kultúrny a spoločenský program.

Prvenstvo v kategórii MM SR a Slovenský pohár Country cross si vybojoval Marek Haviar, ktorý počas dvoch súťažných dní získal dokopy 47 bodov. Druhú priečku obsadil Miroslav Ševela so 45 bodmi. O tri body menej získal počas dvoch súťažných dňoch Tomáš Zboran, ktorý tak skončil tretí.

Motocross je na Skýcove populárnym športom dlhé roky. Prvé náznaky motocrossovej činnosti sa tu objavujú už v roku 1979, kedy začala v dedinke vznikať prvá motocrossová trať. Na pár rokov potom síce nastal útlm, no tradícia tohto športu tu bola obnovená v roku 2001, kedy miestni mladí motoristi založili Motocross klub Skýcov.

Pozrite si fotky z pretekov Country Cross 2016 Skýcov-Košariská v našej priloženej fotogalérii.

Nadupané mašiny a poriadna adrenalínová jazda na Skýcove
18
Galéria
Zdroj: Marek Bača
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM