Zo Slovenska

FOTO: Ako si ubrániť kabelku alebo udrieť? Zvolenské úradníčky sa učia sebaobranu

Útočníkovi by sa už dokázali ubrániť. Zvolenská polícia vedie kurz sebaobrany pre ženy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ako si ubrániť kabelku alebo udrieť? Zvolenské úradníčky sa učia sebaobranu
3
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Mestská polícia realizuje pre zamestnancov mestského úradu, taktický výcvik zameraný na sebaobranu a efektívne zvládnutie obrany proti útočníkovi. Každý štvrtok si mestskí úradníci môžu v rekonštruovanej telocvični mestskej polície vyskúšať základné prvky sebaobrany a naučiť sa, ako sa správne zachovať v nepredvídateľnej situácii.

Výcvik vedie inštruktor sebaobrany, hlavný inšpektor mestskej polície Rastislav Kuric, ktorý sa zaoberá výcvikom a taktikou zákroku. Kurz sebaobrany prebieha formou modelových situácií, kde sa účastníci zoznámia a vyskúšajú si základné techniky úderov, kopov, ako aj obranu pri útoku nožom. Všetci doterajší záujemcovia prejavili veľkú vďaku za možnosť naučiť sa chrániť seba aj svoj majetok.

„Prítomné ženy sa naučia ako si uchrániť kabelku, ako sa vymaniť z úchopu od chrbta, precvičia si úder päsťou tak, aby zasiahli útočníka na bolestivom mieste. Cieľom výcviku sebaobrany nie len zvýšiť bezpečnosť a obozretnosť v prípade napadnutia alebo ohrozenia života a zdravia ale aj získať suverenitu a sebadôveru“ uviedol inšpektor Kuric.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z kurzu sebaobrany!

V OBRAZOCH: Mestská polícia vedie kurz sebaobrany pre ženy
3
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM