Adam Stečák Rôzne Zo Slovenska

FOTO: Areál Technickej univerzity a oblohu nad Košicami ovládli balóny

Košice aj tento rok privítali Balónovú fiestu. Tradičnú akciu, ktorá oslavuje už 25 rokov a pritiahla k nám až 20 posádok.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Areál Technickej univerzity a oblohu nad Košicami ovládli balóny
29
Galéria
Foto: Adam Stečák / Zdroj: Dnes24.sk

Balónová fiesta a jej stanovacie mestečko sa tento rok usídlila v areáli Technickej univerzity v Košiciach. Štartovacia plocha je umiestnená na bejzbalovom ihrisku. Posádky jednotlivých balónov, ktorých počet je 20, sú z viacerých krajín Európy. Letci k nám prišli z Maďarska, Rumunska, Holandska, Rakúska, Česka či Slovinska.

Štartovanie balónov je v časoch ráno o 6:30h a večer o 18:30h. Žiaľ, streda a štvrtok nepriali počasiu a tak štart kvôli zlým poveternostným podmienkam nevyšiel, no na tretí pokus sa počasie umúdrilo, a štart sa podaril.

Milovníci lietania si tak mohli vychutnať pohľad na oblohu plnú balónov či dokonca si aj zalietať, samozrejme, so zakúpeným lístkom. V mestečku, ktoré so sebou priniesla balónová fiesta, nájdete do 9. júna chutné občerstvenie, zábavný kultúrny program, skákací hrad, oddychovú zónu, rôzne aktivity či súťaže pre deti a všeličo iné. Vo večerných hodinách nesmie taktiež chýbať kino.

Pozrite si v galérii, čo sa nám podarilo zachytiť…

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Balónová Fiesta Košice
29
Galéria
Foto: Adam Stečák / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM