FOTO: Blogerky zorganizovali prvý východoslovenský míting

V piatok 22. marca 2019 sa v reštaurácii Halmi Place v centre Košíc konal prvý východoslovenský míting blogeriek.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Blogerky zorganizovali prvý východoslovenský míting
11
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Ľudí môže spájať množstvo veci, ale podujatie zorganizované mladými ženami z východného Slovenska spojilo jednoznačne blogovanie. Vďaka tejto záľube im napadlo zorganizovať stretnutie, ktoré nieslo názov Prvý východoslovenský míting prednášok a workshopov od blogeriek k blogerkám, ktorý zorganizovala Tori Martončíková. Vítane boli všetky ženy, ktoré sa venujú a píšu akýkoľvek blog v závislosti od toho, aké veľké sú ich publiká.

„Táto akcia mala byť akýmsi prepojením blogeriek, nakoľko, bohužiaľ, začalo prevládať v blogsfére akési očierňovanie a nie podpora, ktorá je potrebná. Cieľom bolo taktiež poukázať na to, že predpovede o konci blogovania nemusia byť tak úplne pravdivé ak sa podržíme navzájom a ukážeme aj iným, že blogovanie má rovnakú výpovednú hodnotu ako iné masmédiá. Z celej udalosti mám vážne skvelý pocit, našla som pár nedostatkov, ktorým sa dá v budúcnosti vyhnúť no dostali sme nádherné ohlasy, ktoré nás veľmi povzbudili k premýšľaniu nad ďalším projektom,“ povedala organizátorka podujatia Viktória Martončíkova.

Toto zaujímavé podujatie malo aj bohatý program, ktorý ponúkli samotné blogerky. Cieľom stretnutia bolo prepojiť blogerky a vzájomne si tak odovzdať skúsenosti a získať nové kontakty v tejto oblasti.

„Z celej udalosti mám skvelý pocit. Vždy som verila, že aj na východnom Slovensku má takté podujatie zmysel. Dostali sme krásne a pozitívne ohlasy, čo nás posúva ďalej a rozhodne budeme pokračovať v organizácii týchto podujatí pre blogerky na východnom Slovensku,“ povedala Košická blogerka Nikola Karoľová.

Dámy sa venovali zaujímavým témam. Prvú prednášku mala Hanka Liptáková, ktorá priblížila základy optimalizácie pre vyhľadávače tzv. SEO. Ďalšiu prednášku prezentovala Nikola Karoľová. Prítomní sa dozvedeli základy fotenia, a používanie fotografií na sociálnej sieti Instagram. Tretia prednáška od Timky Krauszovej bola k téme plánovania si času vlastných aktivít.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Míting blogeriek Košice
11
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM