Jakub Forgács Regióny

FOTO: Bystrica mestom tisícich jazier. Niekde chodcom pomôžu jedine gumáky

Hoci je iba začiatok februára, zima poriadne poľavila. Čerstvý sneh sa začal topiť a narobil tak problémy mnohým chodcom. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrica mestom tisícich jazier. Niekde chodcom pomôžu jedine gumáky
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ešte pred pár dňami zasypal Bystricu sneh. Ten potešil mnohé deti no narobil vrásky na čelách vodičom aj chodcom. Viaceré chodníky v meste totiž boli pre neodhrnutý sneh či ľad priechodné iba s ťažkosťami. Problémy však narobil aj následný odmäk, ktorý prišiel pred víkendom.

Hoci je iba začiatok februára, oteplenie boli citeľné nielen u nás, ale aj v iných častiach Slovenska. Čerstvo napadaný sneh sa tak dlho neudržal a začal sa topiť. Odmrzol Hron, ktorý na viacerých miestach zakrývala ľadová „škrupina“, ale aj sneh, ktorý sa držal pri cestách či na chodníkoch.

Práve spomínaný rozpustený sneh sa zmenil na čľapkanicu, ktorá na mnohých miestach vytvorila mláky, miestami pripomínajúce skôr jazierka. Naraziť sa na ne dá pri prechádzke popri Hrone, ale aj na Sídliskách.

Jedným z najkritickejších úsekov je jednoznačne chodník od Národnej ulice smerom na Hušták, ktorý je takmer celý pod vodou. Problém však na niektorých úsekoch majú aj vodiči. Napríklad cestou na parkovisko pred Obchodnou akadémiou a Gymnáziom Jozefa Gregora Tajovského, kde autá s nižším podvozkom riskovali, že naberú vodu.

Pozrite si zatopené bystrické chodníky v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Zima poľavila. Mnohé bystrické chodníky skončili pod vodou
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM