Rastislav Búgel Hokej Hokej

FOTO: Corgoni bodovali naplno, doma si poradili s Banskou Bystricou

Nitrianski hokejisti hostili v 46.kole najvyššej slovenskej súťaže tím z Banskej Bystrice. Z jednoznačného priebehu sa napokon vykľula dráma.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Corgoni bodovali naplno, doma si poradili s Banskou Bystricou
Foto: Rastislav Búgel

Domáci sa dostali do vedenia v 7. minúte, keď sa hostia snažili vyhodiť puk, König ho od modrej čiary nahodil pred bránku a po Štefankovej asistencii zblízka skóroval Macík. V závere prvej časti zápasu dala Nitra druhý gól, Kutálek využil pravidlo hybridného icingu, za bránkou sa dostal k puku, ponúkol ho Henrichovi Ručkayovi a ten zakončil presne.

V polovici stretnutia Banská Bystrica dosiahla kontaktný gól, po závare pre nitrianskou bránkou preletel tečovaný puk po Kytnarovej strele z medzikružia ponad Valenta do siete. V 36. minúte sa však Nitrania opäť dostali do dvojgólového vedenia, keď využili presilovú hru a po sérii striel presne namieril Kanaďan Beca. V závere druhej tretiny Nitra využila ďalšiu presilovú hru, Ručkay prihral puk na modrú čiaru Podhradskému a po jeho strele tečoval puk za chrbát Bacashihuu.

V 58. a 60. minúte sa hosťom podarilo zdramatizovať zápas Gründlingom a Bastom, no po výsledku 4:3 napokon zaknihovala Nitra siedmu výhru za sebou.

HK Nitra – HC'05 Banská Bystrica 4:3 (2:0, 2:1, 0:2)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Do zápasu sme vstúpili výborne, dali sme dva góly. V druhej tretine mali opticky viac z hry hostia, no v tretej sme ich držali na dištanc. Hoci sme záver nezvládli, čo by sa nám nemalo stávať, myslím, že sme vyhrali zaslúžene.“

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „Mal sme slabú prvú tretinu, domácich sme dostali na koňa. V druhej tretine to už malo fazónu, ale dnes o zápase rozhodli presilovky. Domáci využili tri a keďže my ani jednu, nemôžeme vyhrať.“

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: K Nitra - HC' 05 Banská Bystrica
44
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM