Regióny

FOTO: Deň bublín opäť spojil ľudí. Bublifuky vytiahli aj Nitrania

Množstvo dúhových bublín najrozličnejších veľkostí zaplnilo nebo nad Svätoplukovým námestím v Nitre. Bubble day chce aj takto spájať obyvateľov miest.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Deň bublín opäť spojil ľudí. Bublifuky vytiahli aj Nitrania
Zdroj: TASR

Z bublifukov najrozličnejších druhov ich vypúšťali malé deti s rodičmi, seniori i náhodní okoloidúci, ktorí sa zapojili do tretieho ročníka podujatia Bubble day.

"V Nitre sa koná po druhýkrát. Je to také neformálne stretnutie ľudí, happening, na ktorom si každý môže spraviť radosť. Ľudia si priniesli svoje bublifuky, ale požičiavame aj naše a sponzorské. Ide o to, aby sa zapojilo čo najviac účastníkov, preniesli sa do detských čias a schuti si zafúkali bubliny,“ hovorí organizátor podujatia Ľubor Foltán.

Čítajte aj: Poznáte značku fairtrade? Záujem o takéto výrobky stúpa, najviac sa predáva káva

Bubble day sa na Slovensku po prvýkrát objavil pre dvoma rokmi, kedy sa doň zapojili obyvatelia siedmych miest. „Tento rok sa ich aj s Nitrou zapojilo 15. Nejde len o zábavu, ale o myšlienku, ktorá búra bariéry, posúva hranice a prináša nové priateľstvo,“ doplnil Foltán.

Ako dodal, cieľom tohto podujatia je darovať v jeden deň radosť, nadšenie a úsmev na námestiach, alebo iných verejných priestranstvách miest a obcí. Tento rok sa podujatím nesie myšlienka Bubble day for everyone, teda Deň bublín pre každého.

Deň bublín v Nitre
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM