Regióny

FOTO: Deň objatí. Slovensko ponúklo svoju náruč

Bratislava, Banská Bystrica i Rožňava. Medzinárodný deň objatí zalarmoval tisíce ľudí po celom Slovensku, ktorí sa rozhodli rozdávať pozitívnu energiu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Deň objatí. Slovensko ponúklo svoju náruč
Zdroj: Dnes24.sk

Masové podujatie odštartovalo v pondelok o desiatej hodine. V Bratislave sa dobrovoľníci objímali na Hviezdoslavovom námestí, zúčastnení mali z akcie veľkú radosť, nad všetkým čnela chuť rozdávať dobrú náladu, zastaviť sa a urobiť si pár príjemných chvíľ.

Šťastných ľudí sme mohli stretnúť aj v Banskej Bystrici, kde objatie zadarmo ponúkala približne dvadsiatka študentov.

Nápadité výhovorky?

Núdza nebola o množstvo zaujímavých momentov, pričom oslovení ľudia sa sem-tam predháňali v tom, kto si vymyslí „lepšiu“ výhovorku, len aby sa nemusel objímať. Práve v metropole stredu Slovenska sa jedna pani nechala počuť, že by sa aj rada objala, ale je spotená a smrdí, iní klopili oči a odvracali tvár, pretože sa hanbili, ďalší dali viac na žiarlivosť svojho partnera a objatie radšej odmietli.

Po druhý raz mali Hug day aj v Rožňave, príjemná akcia spríjemnila miestnym prechod do práce, dodala im veľa pozitívneho. Trúfali si prekonať zaujímavý zápis spred roka, konkrétne desaťtisíc objatí.

PREČÍTAJTE SI: Pozor na to, čo kupujeme! Na pultoch sa objavila pätica škodlivých výrobkov

Masová záležitosť

Deň objatí je na Slovensku od roku 2012, vznikol na dobrovoľnej báze, keď sa niekoľko nadšencov a životných optimistov rozhodlo spríjemniť chvíle okoliu. V celosvetovom meradle sa ale s touto milou zábavkou začalo ešte v 1986 v seve­roamerickom Michigane. Myšlienka ide na konto Kevinovi Zabourneymu, ktorý sa rozhodol, že 21. januára, kedy je oficiálny Deň objatí, rozdá rodine a známym čo najviac pozitívnej energie. Idea sa veľmi rýchlo rozšírila nielen po celých Spojených štátoch amerických, ale prekročila aj hranice.

A prečo práve 21. januára? Podľa Zaborneyho je tento dátum stanovený ako preklenutie negatívnych myšlienok a slabšej viery ľudí v samých seba, ktoré majú prichádzať medzi novým rokom a dňom zaľúbených.

Deň objatí na Slovensku
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM