Jakub Forgács Hokej Zo Slovenska

FOTO: Krásne gesto zlatých baranov. Postarali sa o zážitok pre malých pacientov

Bystrickí hokejisti ukázali srdce. S medailami a majstrovským pohárom zavítali medzi choré detičky. Nevyhli sa ani autogramiáde.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Krásne gesto zlatých baranov. Postarali sa o zážitok pre malých pacientov
15
Galéria
Zdroj: archív Márie Laukovej

Iba nedávno sme písali o návšteve Adama Ďuricu v Základnej škole (ZŠ), zriadenej pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici. Malým pacientom spravil koncert a potešil ich svojou prítomnosťou. V stredu sa choré detičky dočkali ďalších vzácnych hostí. Zavítali medzi nich šiesti bystrickí hokejisti, slovenskí majstri, vrátane Michala Handzuša či Tomáša Surového.

„Stretli sa s deťmi zo všetkých oddelení, ktoré mohli vyjsť z izbičiek. Ale zašli aj za deťmi v postieľkach na onkológii. Malí pacienti si od rána chystali darčeky pre hokejistov, veľmi sa tešili. Vítali sme ich potleskom a blahoželaním k víťazstvu,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 Mária Lauková, zástupkyňa riaditeľky školy pri nemocnici.

„Porozprávali o finálových zápasoch, o oslavách, o budúcnosti. Rozdali Baranoviny, plagáty, spravili autogramiádou, fotili sa s deťmi. Dvíhali s nimi pohár nad hlavu, aby si deti užili ten majstrovský pocit. Nechali im kolovať zlaté medaily, potešiť sa so všetkým, čo patrí k víťazstvu. Bolo nám cťou privítať týchto skvelých športovcov, ktorí majú veľké srdcia. Sú to naozaj zlatí chlapci. Zlatí ako víťazi, ale zlatí aj v prenesenom zmysle “ pokračovala Lauková so slovami, že boli veľmi milí, príjemní, skromní, vtipní a trpezliví. Naozaj zlatí chalani.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z návštevy bystrických hokejistov!

V OBRAZOCH: Bystrickí hokejisti potešili choré detičky
15
Galéria
Zdroj: archív Márie Laukovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM