Jakub Forgács Regióny Rôzne Zo Slovenska

FOTO: Lampiónový sprievod rozžiaril Bystricu. Napriek dažďu padol rekord

Stovky ľudí s lampiónmi sa vydali do ulíc. Pohľad, ktorý sa naskytol v Bystrici, rozhodne stál za to.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lampiónový sprievod rozžiaril Bystricu. Napriek dažďu padol rekord
26
Galéria
Foto: Peter Fabok

Lampiónové sprievody patrili v našich novodobých dejinách neodmysliteľne k prelomu októbra a novembra. 12. novembra sa v uličkách Banskej Bystrice už štvrtý rok po sebe rozžiarili svetlá v novodobom pokračovaní tradície jesenných lampiónových sprievodov.

“Snažili sme sa prirodzene nadviazať na zážitky, ktoré si pamätáme z vlastného detstva a preniesť z nich do komunitného života dneška to podstatné – spoločné trávenie času v rodinách pri reálnych aktivitách s deťmi”, poodhaľuje niečo z motívu konania podujatia organizátor Peter Fabok.

“Neformálna platforma Otcovia a Deti má jednoduchý cieľ: prinášať a realizovať aktivity pre rodiny s deťmi, pri ktorých majú príležitosť tráviť čas spolu. Spoločné zážitky nám pomáhajú posilňovať puto medzi rodičmi a deťmi. To je v dnešnej dobe fundamentálne pre pokračovanie a zveľaďovanie našej kultúry, tradícií a hodnôt,” pokračuje a netají spokojnosť s reakciou verejnosti na tohtoročný lampiónový sprievod.

Tretí ročník zaknihoval rekodrnú účasť, aj keď o počty pri tomto type nekomerčných podujatí vôbec nejde. Popoludní začalo vytrvalo pršať a účasť rodín s deťmi na podujatí bola otázna. “Keď robíte podujatie pre širokú verejnosť, máte záujem, aby to bol zážitok pre čo najviac spokojných ľudí,” komentuje Fabok.

Nakoniec uličky 1,5km dlhej trasy pochodu vo vytrvalom lejaku rozžiarilo 120 pestrofarebných lampiónov a celkovo sa ho zúčastnilo 450 ľudí. Od zhruba 40-minútovej prechádzky ich neodradilo ani sychravé počasie a spolu vytvorili, najmä pre deti, čarovnú atmosféru. Najmilšie zážitky sú tie spontánne, jednoduché a prirodzené – a takým bol aj tretí lampiónový sprievod v Banskej Bystrici. Najbližšou aktivitou pod značkou Otcovia a Deti bude Vianočná sánkovačka pre otcov a deti 24.12.2017.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z lampiónového sprievodu v uliciach Bystrice!

V OBRAZOCH: Ulice nočnej Bystrice rozžiarili svietiace lampióny
26
Galéria
Foto: Peter Fabok
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM