Boris Macko Regióny

FOTO: Lučenecká Radnica je otvorená všetkým. Vozičkári však narazia na problém

Zrekonštruovaná Radnica patrí medzi pýchy Lučenca. Hoci múzeum v ešte nie je oficiálne otvorené, priestory sa dajú navštíviť. Niekedy však iba s komplikáciami.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenecká Radnica je otvorená všetkým. Vozičkári však narazia na problém
15
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Pri vchode do zrekonštruovanej historickej Radnice číha na ľudí, ktorí sú odkázaní na barly či vozík, priam neprekonateľná prekážka v podobe štyroch schodov. Preto si priestory pýchy Lučenca nevedia pozrieť. „Minule som tu videl jedného pána s barlami, ktorý sa chcel dostať dnu. Ledva sa vyškriabal a zazvonil, lebo nevládal otvoriť dvere. Pani z Radnice bola ochotná, no ľudia na vozíku to majú horšie,“ poukázal na problém Milan z Lučenca, podľa ktorého treba na bezbariérovom vstupe do budovy popracovať. Mesto priznáva, že zatiaľ je to komplikované, no situácia sa čoskoro zmení k lepšiemu.

„Je pravda, že Ulice Dr. Herza je pre imobilných občanov ťažké vojsť, ale majú inú možnosť. Môžu ísť zozadu cez nádvorie a hneď pri vchode z dvora je aj výťah, s ktorým sa dostanú aj na poschodie,“ vysvetlila pre Lučenec 24 hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Trasu cez nádvorie sme si prešli. Je pravdou, že sa tam dá vojsť, no je to komplikovanejšie, keďže nádvorie Radnice je zatiaľ len vysypané štrkom. „Situácia sa definitívne zmení k lepšiemu po dokončení rekonštrukcie, ktorá zahŕňa okolie Radnice. Práce prebehnú v najbližších týždňoch,“ uzavrela hovorkyňa mesta.

Pozrite si v našej galérii vstupy do zrekonštruovanej Radnice!

V OBRAZOCH: Dokončenie nádvoria Radnice zlepší prístup do budovy
15
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM