Anton Hrachovský Hokej

FOTO: Marek Dubec zavesil kariéru na klinec: Fanúšikovia pripravili parádne choreo

Pred zápasom s HC Košice sa na novozámockom zimnom štadióne odohrala slávnostná ceremónia. Klub a fanúšikovia si uctili útočníka Mareka Dubca, ktorý sa rozhodol ukončiť hráčsku kariéru. Pozrite si fotogalériu zo slávnosti.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Marek Dubec zavesil kariéru na klinec: Fanúšikovia pripravili parádne choreo
12
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Novozámocký útočník Marek Dubec sa v nedeľu 7. januára 2018 pred zápasom proti HC Košice rozlúčil s aktívnou hráčskou kariérou. Pre zranenia odohral v aktuálnej sezóne iba 17 zápasov s bilanciou dva góly a jedna asistencia.

Bývalému kapitánovi Nových Zámkov po symbolicky vhodenom buly zablahoželali primátor mesta Otokar Klein, prezident klubu František Sucharda, generálny manažér Michal Tóth, zástupcovia fanklubu i aktuálni kapitáni oboch celkov – Jiří Cetkovský a Ladislav Nagy. Na znak úcty obdržal útočník darčekový kôš s kyticou, dres a zarámované poďakovanie za odvedené služby.

Marek Dubec 26 Navždy náš kapitán

„Tú myšlienku som mal v hlave už od začiatku sezóny. Moja pozícia v mužstve už nebola dobrá. Každý hráč má v tíme nejakú funkciu, pozíciu. Ja som cítil, že to už všetko strácam. Moje rozhodnutie nie je ovplyvnené hnevom či emóciami, rozhodol som sa v pokoji, v kruhu rodiny,“ uviedol Dubec pre klubový web ešte pred ceremóniou.

„Chcem veľmi pekne poďakovať všetkým fanúšikom a ľuďom v klube. Som veľmi rád, že pán Sucharda mi dal možnosť stráviť záver kariéry práve v Nových Zámkoch a v najvyššej súťaži,“ povedal počas slávnosti na ľade 35-ročný, dnes už bývalý útočník.

Zahanbiť sa nedali ani samotní fanúšikovia, medzi ktorými si Dubec podľa vlastných slov našiel množstvo nových kamarátov. Pred zápasom sa na jednej z tribún objavil veľký transparent s nápisom „Marek Dubec #26 Navždy náš kapitán“, aby v 26. minúte zápasu začal fanklub choreo na počesť svojho obľúbenca. Po zápase sa Dubec chytil spíkrovského megafónu a poďakoval fanúšikom.

Draftovaný Buffalom Sabres

Dubca v roku 2001 draftoval klub NHL Buffalo Sabres v ôsmom kole z 247 miesta. Dlhé roky pôsobil v českých súťažiach v drese Vsetína a Zlína, na Slovensku hrával okrem Zámkov aj za Zvolen, Trenčín či Spišskú Novú Ves. Legionársky chlebík vyskúšal aj v anglickej (Basingstoke Bison) a francúzskej (Briançon) najvyššej súťaži. V ročníku 2000/2001 získal korunu strelcov v playoff českej juniorskej súťaže v drese HC Vsetín.

Po prvýkrát sa v drese novozámockého Á-čka objavil už počas ročníka 2007/2008, keď v drese Lokomotívy odohral 5 stretnutí. Neskôr pôsobil v Nových Zámkoch od sezóny 2013/2014 a s klubom postupne vyhral titul v MOL-lige, v 1. hokejovej lige a tímu pomohol k historickému postupu do Tipsport ligy.

Rozlúčka Mareka Dubca s hokejovou kariérou
12
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM