Eliška Šándorová Krimi

FOTO: Medzi Prešovom a Košicami vyskočili z kamióna migranti: Afgánec k nám prišiel takmer peši!

Kamionista neveril vlastným ušiam i očiam! Na diaľnici medzi Prešovom a Košicami si vodič bieloruského kamióna všimol búchanie na svoju kabínu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Medzi Prešovom a Košicami vyskočili z kamióna migranti: Afgánec k nám prišiel takmer peši!
4
Galéria

Slovensko sa zrejme stalo iba tranzitnou krajinou. Dnes na diaľnici medzi Prešovom a Košicami si vodič bieloruského kamióna všimol búchanie na svoju kabínu. Na vrch auta sa mu dostali dvaja migranti, ktorí najprv prerezali zvnútra plachtu a tak vyliezli nahor. Chceli, aby vodič spomalil.

„Migranti zoskočili a krátko na to boli zadržaní dopravnou hliadkou, ktorú vyslalo operačné stredisko na základe telefonátu od slovenského kamionistu idúceho za Bielorusom. Migranti nemali doklady, prišli z Indie a Afganistanu,“ informuje na svojej facebookovej stránke Polícia SR. Kamionista viezol kukuricu na výrobu popcornu zo Srbska do Ruska.

Ako ďalej dodáva, naša krajina bola iba tranzitom a migranti u nás neplánovali zostať. Šokujúce na ich ceste za „lepším životom“ je fakt, že muži sa k nám dostali po vlastných.

V prípade Afgánca, jeho prejdenou trasou boli Afganistan, Irán, Turecko, Grécko, Macedónsko, Srbsko. Podobne bol na tom aj Ind, ktorý sa z domovskej krajiny k nám dostal cez Bulharsko (letecky), Bulharsko – Srbsko peši.

„V Srbsku sa zoznámili a spoločne prerezali plachtu a vliezli do spomínaného kamióna,“ informuje ďalej k prípadu polícia. Ich cieľom mal byť Berlín.

Migranti vyskočili z kamióna medzi PO a KE
4
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM