Zlatica Gregorová Rôzne Zo Slovenska

FOTO: Milovníci histórie si prišli na svoje, Šaľu zaplavili štvorkolesové veterány

Už tradičným letným podujatím, na ktoré sa môžu obyvatelia Šale tešiť, je Ovál. Kolóna dobových vozidiel sa tiahne od skorého rána určenou trasou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Milovníci histórie si prišli na svoje, Šaľu zaplavili štvorkolesové veterány
33
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Po ceste aj na zastávkach kolóna vyvolávala obdivné pohľady okoloidúcich vodičov i chodcov. Spanilá jazda historických veteránov sa začala v Seredi a skončila sa v Šali.

OVÁL 2018

Už 14.ročník podutajatia Ovál 2018 zorganizovali členovia VeteranCarClub Sereď a Oldtimer Múzeum Sereď v spolupráci s mestom Šaľa. V sobotu 4. augusta 2018 ste sa aj vy mohli stať svedkami neutíchajúceho obdivu a príjemných momentov, ktoré vyčarili automobili a motorky z 30. až 40 . rokov minulého storočia.

Retro príchuť

Popoludní sa prítomným prihovoril aj primátor mesta Šaľa Jozef Belický a zaspievala aj Ivana Porubská a Slavo Repaský. Šaľou sa už neskôr niesla policajná siréna, ktorá ohlasovala očakávaný príchod historickej kolóny. Návštevníci podujatia netrpezlivo čakali pri slávnostnom vstupe na pešiu zónu, aby si mohli vychutnať staré dobré retro dopravné prostriedky. Tie postupne prichádzali na svoje stanovištia a po odparkovaní sa už diváci mohli naplno pohrúžiť do obdivovania.

Ako usporiadatelia informovali, tento rok sa štartovalo z neďalekej Serede o 9.30. hod. Trasa – I. etapa veteránov pokračovala cez Veľké Úľany, Hubice, Kvetoslavov do Šamorína v dĺžke 48,5 km do tamojšieho areálu, kde bolo prichystané jazdecké podujatie a pripravené rôzne sprievodné akcie pre jazdcov oválu.

Tri etapy

Po prestávke sa o 13.30 hod. začala II. etapa Oválu 2018 trasou Šamorín, Holice, Dunajská Streda, Dunajský Klatov, Tomášikovo v dĺžke 41 km. Po prehliadke tomášikovského mlyna jazdci pokračovali III. etapou o 16.00 hod. – 21 km trasou z Tomášikova cez Horné Saliby, Diakovce do Šale. Tu ich už čakal nadšený dav, pripravení na parádne zážitky.

Šaľu zaplavili historické skvosty: Mohli ste sa na ne dosýta vynadívať, FOTO
33
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Do Sale dorazili historicke veterany #sala #historia #sala24 #zazitok

A post shared by Šaľa24 (@sala.dnes24.sk) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM