Kristína Kožiaková Regióny Zo Slovenska

FOTO: Najväčšie katastrofy ľudského tela. Dar, či prekliatie?

Podobu voskových figurín nedostávajú iba veľké hviezdy. Mená zvláštnych ľudí, ktorí sa zišli na tejto výstave, určite nepoznáte.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Najväčšie katastrofy ľudského tela. Dar, či prekliatie?
Zdroj: TASR

Mnohí z vás sa už možno fotili s voskovou Madonnou, alebo princom Charlesom. Toto však bude úplne o niečom inom. Výstavu 27-mich voskových figurín pod názvom „Katastrofy ľudského tela“ vytvorili v antropologickom múzeu v Petrohrade. V synagóge v Brezne ich vystavujú do 25. septembra.

Na figuríny boli použité lekárske očné a zubné implantáty a do vosku vpichované pravé ľudské vlasy, preto figuríny pôsobia dokonale živo.

Pre týchto zvláštnych ľudí bolo ich „postihnutie“ väčšinou prekliatím, ale pre niektorých aj darom, keďže sa im podarilo ho ako-tak speňažiť.

Vracajú sa s veľkou slávou

Výstava prichádza na Slovensko po úspešnom turné v Nemecku či Holandsku. „Medzi exponátmi nájdete muža, ktorý putoval s cirkusom ako opica, alebo takzvaný Vlčí muž. Zaujme aj obor z 19. storočia, ktorý meral 245 cm a vážil 185 kíl,“ predstavil niektoré z exponátov Julius Obernauer riaditeľ Mestského kultúrneho strediska.

Dodal, že zoznámiť sa môžete aj so ženu s najväčším poprsím, či siamským dvojčaťom, ktoré označovali za „cudzopasníka“.

Pozrite si aj: FOTO: Kuriózny svadobný zážitok. Tetušky v krojoch na silných strojoch!

Výstava "Najväčšie katastrofy ľudského tela"
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM